[FOTO] Promovarea demnităţii umane în atenția asistenților sociali

asistenta sociala (3)

Sub genericul „Asistenţii sociali acţionează pentru promovarea demnităţii umane”, astăzi a avut loc o conferinţă ce şi-a propus să evidenţieze realizările din domeniul asistenţei sociale şi să identifice provocările şi oportunităţile profesiei de asistent social.
La reuniune, care a fost prilejuită de Zilele asistenţei sociale, au participat reprezentanţi ai instituţiilor publice, ai ONG-urilor din judeţ, studenţi ai universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa, profesionişti interesaţi de domeniul asistenţei sociale. În acest an, judeţul Caraş-Severin se poate mândri cu o recunoaştere naţională a proiectelor sociale derulate în judeţ, prin cele două premii obţinute la Gala Naţională a Asistenţei Sociale, respectiv: Laura Sgaverdea – pentru jurnalism şi Lavinia Popp – personalitatea anului pentru implicare în educaţia şi formarea în asistenţă socială.
Pentru acest motiv, rectorul universităţii reşiţene, Doina Frunzăverde, a dorit să transmită din nou felicitările şi aprecierile comunităţii academice pentru eforturile depuse.
Deşi se fac progrese importante în acest domeniu, lucrurile sunt departe de a fi puse la punct, sunt de părere cei implicaţi în domeniu, care au vorbit în special despre necesitatea accesării de proiecte europene, dar şi despre rolul şi importanţa asistenţilor sociali.

(Daniela Tudor)

Cele mai citite

Related Articles