Misiunea în SUA, executată de personalul medical militar și specialiști CBRN din Armata României, continuă!

Detașamentul format din 15 specialiști medicali și CBRN care sprijină autoritățile statului Alabama în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID 19 se află la jumătatea misiunii în SUA.

Participarea la această misiune este dovada faptului că militarii Armatei României luptă alături de militarii SUA , de data aceasta, pentru protejarea sănătății populației în fața unui virus care a afectat o lume întreagă.

Timp de două săptămâni, militarii români oferă sprijin de specialitate omologilor americani din mai multe unități de îngrijire și tratament medical de pe teritoriul statului Alabama și implementează, alături de ei, procedurile specifice prevenirii și combaterii infectării cu noul Coronavirus. Activitatea va fi totodată un excelent schimb de experiență între specialiștii celor două state.

Într-un schimb de tehnici și proceduri cu omologii lor din SUA, echipele de CBRN a celor două state au discutat despre capacitățile vehiculelor de recunoaștere a armelor nucleare, biologice și chimice ale Gărzii Naționale Alabama (NBCRVs). Au discutat și despre modalitățile în care specialiștii CBRN ai fiecărei națiuni au putut contribui la lupta COVID-19.

Aceasta este o oportunitate pentru Garda Națională Alabama și România de a lucra împreună într-un efort umanitar. Delegația română se va alătura unităților și echipelor din Alabama (inclusiv echipa de asistență civilă, comanda misiunii unificate și detașamentul medical) pentru a discuta strategiile, lecțiile învățate și procedurile standard de operare. Garda Națională Alabama va continua să colaboreze cu delegația română în lupta împotriva COVID-19 și în următoarea săptămână.

Această misiune umanitară demonstrează angajamentul României în sprijinul aliaților săi și, totodată, consolidează relațiile transatlantice.

Vă reamintim că printre medicii voluntari în Alabama este şi reşiţeanca Larisa Liber, medic specialist ATI, absolventă a Universității de Medicină „Victor Babeș” din Timișoara, promoția 2014.

Cele mai citite

Related Articles