Atenție la „falsele agenții” de plasare a angajaților în străinătate

Inspectorii de muncă atrag atenţia asupra falselor agenţii pentru plasarea forţei de muncă în străinătate, pe fondul creşterii cererilor de angajări în această perioadă.

Cei care vor să obţină un loc de muncă în strănătate trebuie să fie atenţi la persoanele neautorizate care intermediază astfel de oferte, pentru a evita cazurile de trafic de persoane, avertizează autorităţile. 

Persoanele interesate de găsirea unui loc de muncă peste hotare sunt sfătuite să se apeleze numai la agenții autorizate pentru plasarea forței de muncă, nicidecum la persoane necunoscute.

Comisarul-șef Augusta Bora, Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane: Nu pleci nicăieri să muncești înainte de a semna un contract de muncă şi înainte de a ști exact ce înseamnă, tot ce scrie în acel contract de muncă. Trebuie neapărat să aveți un contract în limba română și pe care să-l citiți cu atenție. Dacă vi se oferă condiții care par mult mai bune decât sunt în realitate, este prea frumos ca să fie adevărat.

Este foarte important să nu daţi actele – cartea de identitate sau pașaportul – nici unei alte persoane decât autorităților, nu conducătorului de grup, nu șoferului de autobuz sau de microbuz.

Avertismentele vin pentru prevenirea înșelătoriilor și traficului de persoane, un fenomen deosebit de grav, care este prezent în majoritatea statelor europene.

Sursa: RRA

Foto: Wikipedia.org

Cele mai citite

Related Articles