Cutremul din Albania s-a soldat cu cel puţin 21 de morţi

Salvatorii albanezi continuă să caute şi la această oră supravieţuitori ai cutremurului de noaptea trecută soldat cu cel puţin 21 de morţi şi sute de răniţi.

Seismul cu o magnitudine de 6,4, urmat de sute de replici, unele de 5 grade, a avut consecinţe dezastruoase fiindcă a avut loc la suprafaţă, la doar 10 kilometri adâncime. Cel mai greu lovite sunt oraşele Durres şi Thumana, însă seismul s-a resimţit şi în capitala ţării, Tirana, precum şi în ţările vecine din Balcani.

Albania a făcut apel la Mecanismul European de Protecţie Civilă, iar mai multe ţări au anunţat că trimit ajutoare. Turcia, Croaţia, Kosovo şi Serbia au expediat deja echipe de salvatori şi echipamente. România a trimis două avioane ale Armatei, cu 52 de pompieri cu echipamentele aferente.

Pe de altă parte, un comunicat al MAE avertizează că există posibilitatea apariţiei unor replici seismice de intensităţi diferite, dar şi a unor disfuncţionalităţi în infrastructurile de transport şi energie. Cetăţenii români pot solicita asistenţă la numerele de telefon ale Ambasadei ţării noastre, iar cei care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al secţiei consulare de la Tirana.

Sursa: RRA

Foto: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles