[AUDIO-FOTO] Cultura germană din Banatul montan la ceas aniversar

32 de ani de activitate a Asociației Germane de Cultură și Educație a Adulților Reșița şi 15 ani de la inaugurarea Centrului German de Tineret, Documentare și Cultură „Alexander Tietz” sunt marcaţi marţi, 19 noiembrie în municipiul de pe Bârzava.

De la ora 12.00, la Biblioteca germană “Alexander Tietz” din municipiul de pe Bârzava, în prezenţa unui cerc restrâns de prieteni a avut loc o masă rotundă în cadrul căreia, preşedintele Forumului Democratic al Germanilor din Caraş-Severin, Erwin Josef Ţigla a povestit celor prezenţi despre începuturile Asociaţiei Germane, înfiinţate la 19 noiembrie 1987 la Reşiţa.

Erwin Josef Tigla

Cât de importantă este cultura etniei germane în acest spaţiu aflăm de la doi susţinători ai acesteia, profesorul Dolores Weisz şi părintele Petru Berbentia:

pr. Petru Berbentia şi prof. Dolores Weisz

De la ora 17.30 la Biserica Romano-Catolică „Maria Zăpezii“ Reșița, cu prilejul zilei dedicate Sfintei Elisabeta – patroana spirituală a asociaţiei va fi celebrată o liturghie festivă, iar de la 18.30 la Centrul Social „Frédéric Ozanam“ va fi vernisată o expoziție de fotografii, realizate de Erwin Josef Ţigla.

Manifestarea va fi înrămată festiv de un program susţinut de formaţiile şi grupurile culturale ale Forumului Democratic al Germanilor din oraş. Este vorba de: corul „Franz Stürmer“ condus de prof. Elena Cozâltea, grupul muzical „Intermezzo“, coordonat de Lucian Duca, prof. George Gassenheimer, Vincenzo Musi, precum și formația de dansuri populare germane „Enzian”, coordonată de Marianne și Nelu Florea.

Cele mai citite

Related Articles