La Reşiţa a început eliberarea de rable a domeniului public

Peste 650 de autovehicule posibil abandonate sau fără proprietar au fost identificate, în ultimile 6 luni, de poliţia locală Reşiţa pe raza municipiului de pe Bârzava.

Potrivit şefului Poliţiei locale Reşiţa, Alexandru Ciati, treptat, în funcţie de zona în care au fost identificate şi de priorităţi au început procedurile de ridicare împreună cu serviciul de întreţinere a patrimoniului local din cadrul primăriei oraşului şi punerea în valoare a dispoziţiilor de colectare.

Alexandru Ciati pentru Radio Reşiţa:

Săptămâna aceasta a fost concretizată punerea în valoare a 11 dispoziții de ridicare autovehicule de pe domeniul public și eliberarea zonelor în care acestea stăteau. Autovehiculele sunt ridicate, transportate și depozitate în zonele protejate de Direcția de întreținere de unde proprietarii pot veni să și le ridice şi deși aceștia au fost notificați şi li s-a transmis dispoziția de ridicare, ca și măsură finală noi îi mai somăm odată să vină să-și ridice autovehicule după ce acestea au fost ridicate.

În mod normal legislația stabilește plata devizului pricinuit de ridicare, transport și depozitare și valoarea diferă în funcție de numărul de zile cât a stat autovehiculul acolo, dar de regulă proprietarii nu mai vin pentru că este vorba de mașini vechi şi nu prea merită investiția respectivă.

Dacă proprietarii nu vin în termenul impus pe somație să și le ridice, ele urmează să treacă în proprietatea municipiului Reșița și sunt valorificate ca fier vechi„.

Alexandru Ciati a mai subliniat că, poliţia locală este responsabilă de ridicare, transport şi depozitare, iar de valorificare şi intrare în domeniul public se ocupă serviciul de întreţinere a patrimoniului local.

Autovehiculele colectate vor fi depozitate în spaţiile special amenajate fie la sediul serviciului de întreţinere de pe Bulevardul Muncii, fie lângă staţia de asfalt a Primăriei oraşului din cartierul Lend.

Sursa foto: Primăria Reşiţa 

Cele mai citite

Related Articles