Tribunalul Bucureşti decide, marţi, dacă admite cererea de eliberare condiţionată depusă de omul de afaceri Dan Voiculescu, acesta executând la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 10 ani închisoare primită în dosarul „ICA”.

Decizia pe care o va lua tribunalul este definitivă.

Vineri, 14 iulie, Dan Voiculescu a fost internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, surse din spital declarând că afecţiunea pentru care a fost adus din penitenciar este una serioasă.

Deocamdată, el nu a fost supus unei intervenţii chirurgicale, au adăugat sursele citate.

Săptămâna trecută, Tribunalul Bucureşti a judecat o contestaţie a DNA, după ce Judecătoria Sectorului 5 a admiş pe 9 iunie, cererea de eliberare formulată de Dan Voiculescu.

Un procuror de la DNA a spus în sala de judecată că Dan Voiculescu nu a dat dovezi temeinice de îndreptare în penitenciar şi nu îndeplineşte condiţiile pentru eliberare.

Pe 8 august 2014, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu în dosarul „ICA”, iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de închisoare.

De asemenea, Sorin Pantiş, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare, iar Corneliu Popa, fost director general al ADŞ a fost condamnat la 8 ani de închisoare, relatează Agerpres.