Flag Football va face spectacol la Reşiţa! Stadionul Gloria va găzdui în weekend un maraton de sport şi distracţie

Flag Football, varianta fără contact a fotbalului american, va face timp de două zile spectacol la Reşiţa! Pe stadionul Gloria, va avea loc sâmbătă, 11 mai, Cupa Liceelor Dacus, care va reuni la start şase echipe. Duminică, 12 mai, se va desfăşura pe aceeaşi arenă Openul Reşiţa Locomotives, cu participarea echipelor de seniori şi Under 19 ale cluburilor din Reşiţa, Timişoara, Cluj-Napoca şi Târgu Mureş. Maratonul sportiv este organizat de Reşiţa Locomotives, care se bucură de sprijinul unor sponsori generoşi. Detaliază fondatorul grupării reşiţene, Raul Siladi.

“Am hotărât ca, în perioada în care echipa noastră de fotbal american nu are așa de multă activitate, să ne concentrăm pe Flag Football. Am început să promovăm acest sport în licee și, spre bucuria noastră, foarte mulți tineri au fost impresionați de acest sport şi ni s-au alăturat.  Astfel că o să organizăm un turneu care va avea loc weekend-ul 11-12 mai. Vor fi două zile pline de Flag Football: în prima zi, avem o competiție între licee, pe care am denumit-o Cupa Liceelor Dacus. Vor participa tineri din șapte licee, organizați în șase echipe. Practic, vor fi meciuri începând de la ora 10.00.  Vor fi două grupe a câte trei echipe – iar după-masă vor fi semifinalele și finalele.

 A doua zi va avea loc Reșița Locomotives Open, la care vor participa patru echipe Under 19 și cinci echipe de seniori. Vom avea invitați din Târgu Mureș, Cluj şi Timișoara. La fel ca în prima zi, meciurile vor începe la ora 10.00 și vor fi foarte foarte multe partide. În ziua a doua chiar se va juca pe trei terenuri în paralel. Sperăm să vină cât mai multă lume ca să-i încurajeze atât pe licenii care vor juca sâmbătă, cât și echipele de seniori ce vor evolua duminică. Sunt convins că o să fie spectacol la nivel înalt, fiindcă echipele se antrenează deja de peste două luni, iar jocul lor arată bine. Vom avea şi o mulţime de surprize, pe care nu vreau să dezvălui acum – cu siguranță va fi un eveniment interesant.”

La Cupa Liceelor Dacus,  prima competiție de Flag Football între licee din România, vor participa 6 licee, 5 din Reșița și unul din Bocșa: Colegiul Național Traian Lalescu, Colegiul Național Traian Vuia, Colegiul Național Diaconovici Tietz, Colegiul Național Tehnic Cărăşean, Colegiul Național Mircea Eliade și Liceul Tehnologic Constatin Lucaci. Finalul zilei va da echipa câștigătoare, premierea celor mai buni jucători și o petrecere de final în aer liber.

La fel de animată va fi şi ziua a doua, când vor intra pe terenurile de la Gloria echipele Under 19 şi cele de seniori.

Flag Football este unul din cele cinci sporturi noi incluse în programul Jocurilor Olimpice programate la Los Angeles în 2028.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai citite

Related Articles