Sport, competiție, distracție! Turneul de Flag Football de la Reșița a fost un succes

Lansat în urmă cu câteva luni de clubul Reșița Locomotives, proiectul de popularizare a Flag Football-ului în licee s-a concretizat printr-o competiție amicală – care a fost abordată însă cu toată seriozitatea de tinerii practicanți ai acestui sport mai puțin cunoscut la noi. Pe arena reșițeană Gloria a avut loc Cupa Liceelor Dacus, primul turneu de acest gen organizat în România. Au participat 6 licee: Reșița a fost reprezentată de Colegiul Național Traian Lalescu, Liceul Traian Vuia, Colegiul Național Diaconovici Tietz, Colegiul Național Tehnic Cărăşean și Colegiul Național Mircea Eliade – iar Bocșa a intrat în competiție cu echipa Liceului Tehnologic Constatin Lucaci. Vremea a ținut cu organizatorii, iar liceenii au dat totul pe teren într-un turneu distractiv, cu meciuri spectaculoase și viu disputate. Flag Football, varianta fără contact a fotbalului american, e un sport foarte frumos, au spus tinerii jucători prezenți în competiție.

La finalul maratonului sportiv de pe Gloria, câştigătoare a Cupei Liceelor Dacus a fost echipa reşiţeană Vuia Devils, urmată de Lalescu Lightnings. Pe locul trei s-au situat bocşenii de la Lucaci Steelers.

Alte titluri de recunoaştere oficială au revenit următorilor elevi: „Best QB” – Alex Rus de la Colegiul Național Traian Vuia, „MVP” – Noam Faur de la Colegiul Național Traian Lalescu, „Best Defensive Player” – Mario Dăscălescu de la Liceul Tehnologic Constatin Lucaci Bocșa, „Best Ofensive Player” – Narcis Colto de la Colegiul Național Traian Vuia.

Duminică, în ziua a doua, a avut loc Flag Football Tournament, competiţie care a reunit la start echipe de seniori şi formaţii Under 19. Au făcut spectacol pe stadionul Gloria Cluj-Napoca Crusaders,Timişoara 89’ers, Renegades Timişoara, Mureş Monsters, Lucaci Steelers Bocşa şi Reşiţa Locomotives. Oaspeţii Reşiţei s-au arătat încântaţi de turneul organizat de prietenii de la Locos.

Clasamentul final a fost următorul:

Flag Football seniori:

1️⃣Cluj Crusaders
2️⃣Timișoara 89ers
3️⃣Reșița Locomotives
4️⃣Renegades Timișoara
5️⃣Mureș Monsters

Flag Football juniori:

1️⃣Cluj Crusaders
2️⃣Timișoara 89ers
3️⃣Reșița Locomotives
4️⃣Mureș Monsters
5️⃣Lucaci Steelers Bocșa

„Cu multă încredere și determinare continuăm să ținem steagul sus pentru viitorul Flag Football-ului românesc, cu speranța că țara noastră are șansa participării la Olimpiada din 2028”, au transmis reprezentanţii clubului Reşiţa Locomotives.

Reșița Locomotives Open s-a încheiat cu premierea câștigătorilor. Evenimentul a adunat 65 de copii la Cupa Liceelor Dacus și aproximativ 100 de jucători de Flag Football din țară în a doua zi, la Flag Football Tournament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai citite

Related Articles