Juniorii caransebeşeni Albert Cinca și Eduard Baba, pe podium în Cupa României la escaladă!

Antrenamentele copiilor legitimaţi la Clubul Sportiv Alternative Timişoara încep să dea rezultate tot mai vizibile în drumul către visul olimpic: la prima etapă națională a Cupei României la escaladă, reprezentanţii grupării sportive timişorene au obţinut un loc I şi un loc III – ambele performanţe fiind reuşite de sportivi din Caransebeş.

Desfășurată în sala de bouldering și escaladă Gravity din Cluj-Napoca, Cupa României la escaladă a fost organizată de Federația Română de Alpinism și Escaladă.

Juniorul Albert Cinca din Caransebeș, legitimat la CS Alternative TM, proaspăt intrat în categoria U14 ani, a reușit să se claseze pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. După 4 ani în care a concurat în categoriile U10 și  U12, Albert Cinca a reușit să cucerească 31 de locuri pe podium, dintre care 20 în competiții oficiale, obținând un titlu de campion național și unul de vicecampion.  

Tot pe podium și tot din Caransebeș, Baba Eduard a ocupat un onorabil loc trei, la categoria sub 10 ani. 

Un alt sportiv legitimat CS Alternative, Raul Loica din Timișoara, a concurat în categoria U10 timp de doi ani, reușind să cucerească titlul de campion în 2023  și 14 locuri pe podium în competiții oficiale și private. În acest an, Raul a obținut locul V la prima prezență în grupa U12, o categorie mai mare și mai dificilă. 

Atât Albert Cinca, cât și Raul Loica au schimbat în acest an categoriile, luptându-se în prima etapă a Cupei României la Escaladă cu concurenți mai mari și cu mai multă experiență. 

CS Alternative TM a aliniat la start nouă viitori sportivi de performanță pentru această Cupă a României la Escaladă, cu următorul clasament:

  • Cinca Albert – locul 1 U14, secția Caransebeș
  • Baba Eduard – locul 3 U10, secția Caransebeș 
  • Loica Raul – locul 5 U12, secția Timișoara 
  •  Negulescu Ana –  locul 8 U12, secția Timișoara 
  •  Moise Maftei –  locul 9 U12, secția Caransebeș 
  •  Tarcea Tudor – locul 8 U14, secția Timișoara 
  •  Damian Andrei –  locul 12, secția Timișoara 
  •  Jurj Ilie –  locul 15, U10, secția Timișoara 
  •  Mârza Nikita – locul 17, U10, secția Timișoara 

Antrenorii care ocupă de antrenamentul acestor sportivi sunt instructorii Ciprian Gaica și Sorin Batrân, implicați voluntar din dorința de a pregăti sportivi de performanță în această disciplină olimpică. 

Acești sportivi fac parte din ambițiosul proiect Generația Vârfurilor al CS Alternative, identitate sub care se doreşte reunirea cât mai mulțor copii care practică escaladă la nivel de performanță. Proiectul a demarat în 2023 cu finanțare din partea Municipiului Timișoara, prin Centrul de Proiecte – iar în 2024 se bucură de susținere din partea Consiliului Județean Timiș.

Asociația „Club Sportiv Alternative” a fost înființată în 2002 cu scopul de a facilita practicarea de sporturi montane (mai ales alpinism și escaladă), de asemenea susținând sportul de performanță prin afilierea la Federației Române de Alpinism și Escaladă (FRAE).

În 22 de ani de activitate, CS Alternative a organizat competiții sportive (escaladă, alergare montană, ski) naționale și internaționale atât în Timișoara, cât și în zonele montane din proximitate: Valea Cernei (zonă de tradiție a timișorenilor pentru practicarea alpinismului), Munții Semenic și Munții Țarcu. Sportivii CS Alternative au obținut titluri naționale (seniori și juniori), ultima reușită fiind titlul de campion național obținut de Loica Raul în 2023. Membru CS Alternative, Horia Colibășanu (cetățean de onoare al Municipiului Timișoara), a primit în 2023 distincția „Alpinistul Anului” pentru cel de-al zecelea opt miar cucerit în munții din Himalaya, Broad Peak. De asemenea, în 2023, CS Alternative a desfășurat cu succes proiectul Generația Vârfurilor: Sporturi Outdoor pentru Tineri, prin intermediul Centrului de Proiecte, finanțat de Municipiul Timișoara, un pol de atracție pentru tinerele generații. 

Cupa României la Escaladă pentru copii se desfășoară în 2024 în 4 etape și abordează toate cele 3 discipline : bouldering, dificultate și viteză. Câștigătorii se stabilesc la final prin cumularea punctajelor din cele 4 etape. Următoarea etapă va avea loc la Târgu Mureş în data de 25 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai citite

Related Articles