[FOTO] „Provocarea serii: între da şi nu”, ora 22:00, cu Dana-Cristina Tulbure-directorul de îngrijiri medicale al S.J.U.R.

Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea. Din acest motiv şi din respect pentru toţi ascultătorii aducem pe calea undelor în casele şi sufletele voastre, oameni de valoare, a căror menire este aceea de-a înălţa cultura şi spiritul poporului român.

În această seară la emisiunea „Provocarea serii: între da şi nu” ne întâlnim cu directorul  de îngrijiri medicale  al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa,Dana-Cristina Tulbure şi cu directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa,dr. Emil Bunda.

 Puteţi intra în direct cu invitaţii noştri la numerele de telefon 0255.20.60. 61 sau 0255.20.60.62  ori să trimiteţi mesaj la numărul de whatsapp 0751288777, sau pe pagina de facebook Radio România Reşiţa, unde ne puteţi urmări live.

„Este unul dintre puţinii oameni care au rămas buni, întotdeauna sare în ajutorul tuturor cu multă răbdare şi devotament pentru meserie”, mi-a mărturisit o asistentă din Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa despre Dana-Cristina Tulbure.

Rafinată şi întotdeauna  amabilă, invitata noastră face parte din categoria celor care sunt în linia întâi, un om care dăruieşte semenilor săi speranţa.

Totodată este implicată cu tot sufletul alături de colegii săi în reamenajarea Staţionarului III din Reşiţa.

Despre solidaritate, despre feminitate şi rolul ei în societatea contemporană vom vorbi în această seară cu Dana-Cristina Tulbure!

Aşa cum se ştie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, în Staţionarul III, au început ample lucrări de reabilitare a întregii clădiri. Acţiunea se face exclusiv din donaţii, pe principiul „Adoptă un salon”,eveniment aflat la cea de-a doua ediţie şi iniţiat de Liliana Gherle.

Structura spitalului este pe trei nivele, respectiv pe trei secţii medicale: Pneumologie, Boli Infecţioase şi Dermato-Venerologie. Staţionarul III este o clădire veche, din 1957, în care de aproape 30 de ani nu s-au mai efectuat niciun fel de investiţii. De la începutul pandemiei, clădirea a fost destinată tratamentului pacienţilor infectaţi cu COVID-19, se arată într-un comunicat al unităţii sanitare respective.

Dată fiind starea de degradare a clădirii şi conturile blocate ale unităţii sanitare, din cauza datoriilor acumulate în ultimii ani, a fost demarată, prin Asociaţia Cultură şi Fapte Bune, campania ,,Adoptă un salon”, ce adună întreaga comunitate în jurul principiului solidaritate pentru sănătate.

„Aceeaşi asociaţie, acum doi ani, prin însufleţirea doamnei Lili Gherle, a mai realizat campanii prin care spitalul a fost ajutat, atunci fiind la scară mai mică, dar acum acţiunea se înscrie în tipare mult mai mari”, se mai arată în comunicatul semnat de directorul medical dr. Emil Bunda şi de managerul dr. ec. Alina Stancovici.

Acţiunea de renovare  a început pe 31 mai,  susţinută, încă de la început de mare parte dintre instituţiile publice din judeţ – ISU Caraş-Severin, Inspectoratul de Poliţie Caraş-Severin, Jandarmeria Caraş-Severin – , societăţile comerciale Aquacaraş, Electroechipament şi TMK din municipiu, licee şi şcoli generale, dar şi alte societăţi comerciale din Reşiţa şi din judeţ ori persoane fizice, care au adoptat unul sau mai multe saloane, acestea fiind renovate complet cu materiale de construcţie şi muncă voluntară din partea celor implicaţi. În aceeaşi perioadă, unitatea sanitară a încheiat un contract de voluntariat şi cu Penitenciarul din Tmişoara, care s-a oferit astfel să dea o mână de ajutor.

Pe lângă instituţiile publice şi societăţile comerciale, Consiliul Judeţean Caraş-Severin, în subordinea căruia se află spitalul, a finanţat reabilitarea reţelei de oxigen.

Primăria municipiului Reşiţa asigură transportul deşeurilor şi a persoanelor care derulează activităţi de voluntariat şi contribuie şi cu dotarea curţii spitalului cu mobilier urban.

Solidaritate pentru sănătate a dovedit şi personalul medical implicat în renovare – de la medici la asistente, infirmiere şi personal auxiliar, astfel încât  „mai multe suflete au adoptat sufletul spitalului”.

Cei care doresc să ajute o pot face donând în contul Asociaţiei Cultură şi Fapte Bune, deschis la Banca Transilvania, RO27BTRLRONCRT0534555501.

Rămâneți pe https://www.radioresita.ro/ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău

Cele mai citite

Related Articles