[AUDIO] Profesorul Margit Șerban, o legendă vie

Profesorul Margit Șerban, membru Fondator al Asociației Române de Hemofilie și șeful Centrului de Transplant Medular din Timișoara, este primul medic din România care a facut un transplant de măduvă și e unul dintre puținii oameni care și-au dedicat viața altora.

Marcată de o tragedie personală, pierderea fiului, profesorul Margit Serban din Buziaș a făcut o promisiune: să ajute cât va trăi! Este un om puternic și neobosit, un adevărat profesionist în sănătate și un exemplu pentru tânăra generație.

În 2000, Margit Serban a mai reusit o performanță notabilă. A ridicat de la zero, o clinică de oncopediatrie, convingând străinii să investească în planurile ei.

Femeia Margit Șerban este o legendă vie!

Cât despre viața de cuplu? Erau anii eliberării de comunism, când sistemul medical din România era secat de neputință,iar cei doi medici din Buziaș au început să salveaze vieți și să aline durerea altor părinți, altor copii, devenind Mama și Tata pentru copiii bolnavi de diabet și hemofilie, plecând de la o tragedie prin care niciun părinte nu ar trebui să treacă într-o viață, soții Margit și Viorel Șerban au pus lacrima pe Soclul Demnității Umane si spun povestea mai departe.

În anul 2006 spitalul din Buziaș a fost introdus în circuitul public, pentru ca toți tinerii și copiii care suferă de diabet și hemofilie și au nevoie de tratament să-l primească gratuit – un lucru foarte important pentru că majoritatea nu-și permit să plătească tratamentul.

Fiecare copil salvat de la moarte le-a dat puterea să mearga mai departe. Astfel, au trăit la intensitate maximă drama fiecărui parinte și au trăit bucuria prin fiecare suflet de copil salvat!

De același autor

Related Articles