Ascultă Radio România Reșița Live

Tort cu cremă de căpșuni

În fiecare zi de joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.

Tort cu cremă de căpșuni

Articol editat de Radio Resita, 28 martie 2024, 07:47

Tort cu crema de căpșuni este rețeta de astăzi.
Ingrediente:
– un kg de căpșuni
– biscuiți graham
– o cutie de cremă de brânză, la temperatura camerei
– o cutie de lapte condensat îndulcit
– două plicuri de budincă instant cu aromă de cheesecake
– 3 căni de lapte
– topping pe care-l împărțim.

Spălăm căpșunile, le feliem și le pune deoparte stratificate.
Tapetăm partea de jos a unui vas de copt cu biscuiți Graham și facem o bază solidă.

Într-un castron mare, batem crema de brânză și laptele condensat îndulcit până când amestecul este omogen și cremos. Adăugăm amestecurile de budincă de cheesecake și laptele. Continuăm să amestecăm la foc mic timp de aproximativ 5 minute, sau până când amestecul începe să se îngroașe. Încorporăm ușor o cutie de topping până se combină bine.
Turnăm jumătate din amestecul de cremă de brânză peste stratul de biscuiți Graham din vasul de copt. Aranjăm un strat de căpșuni feliate peste crema de brânză. Punem un alt strat de biscuiți Graham. Întindeți deasupra amestecul de cremă de brânză rămasă, apoi adăugăm un alt strat de căpșuni.
Acoperim vasul și îl punem la frigider între 6 și 8 ore pentru a permite prăjiturii să se întărească și aromelor să se căsătorească.

Înainte de servire acoperim tortul cu toppingul rămas. Zdrobim biscuiții Graham rămasi și îi presărăm deasupra pentru un plus de textură și decor.
Această prăjitură este un deliciu răcoritor, cremos, pe cât de ușor de făcut, pe atât de delicios. Fără a fi nevoie de coacere, este desertul perfect, oferind un răgaz în zilele calde ce vor urma. Combinația de căpșuni suculente, topping pufos și umplutură bogată de brânză cu cremă între straturi de biscuiți Graham crocanți va face din aceasta o preferință pentru orice ocazie. Bucurați-vă de simplitatea și dulceața acestui răsfăț încântător!

Serviți cu poftă și vă bucurați de această delicatesă, dar să nu uitați că dulciurile se consumă cu responsabilitate, nu cu regularitate.
Doar ne-ndulcim, nu ne săturăm, să nu facem diabet sau să ne îngrășăm.

Daniel Babun

Etichete:
Rețeta dulce de joi: Goxua – desertul tradițional basc cu frișcă, pandișpan și cremă de vanilie
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 31 iulie 2025, 06:01

Rețeta dulce de joi: Goxua – desertul tradițional basc cu frișcă, pandișpan și cremă de vanilie

Ca în fiecare joi, la Radio Reșița pătrundem în universul plin de culoare și rafinament al dulciurilor internaționale, unde desertul este nu...

Rețeta dulce de joi: Goxua – desertul tradițional basc cu frișcă, pandișpan și cremă de vanilie
Rețetă de miercuri din Orientul Mijlociu: Hibeș – aperitiv cremos cu tahini și arome otomane
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 30 iulie 2025, 06:00

Rețetă de miercuri din Orientul Mijlociu: Hibeș – aperitiv cremos cu tahini și arome otomane

În fiecare miercuri la Radio Reșița, explorăm aromele rafinate și condimentate ale Orientului Mijlociu, un spațiu culinar influențat de...

Rețetă de miercuri din Orientul Mijlociu: Hibeș – aperitiv cremos cu tahini și arome otomane
Rețetă de marți din America Latină: Papas a la Huancaína – gust picant din Peru și Bolivia
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 29 iulie 2025, 06:00

Rețetă de marți din America Latină: Papas a la Huancaína – gust picant din Peru și Bolivia

Marțea, la Radio Reșița, explorăm arome de pe cele două continente americane, iar astăzi vă aducem o rețetă savuroasă din America de Sud....

Rețetă de marți din America Latină: Papas a la Huancaína – gust picant din Peru și Bolivia
Rețetă europeană de luni: Olla Aranesa – preparatul tradițional din inima munților Pirinei
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 28 iulie 2025, 06:00

Rețetă europeană de luni: Olla Aranesa – preparatul tradițional din inima munților Pirinei

În fiecare luni, la Radio Reșița, vă invităm într-o călătorie gastronomică europeană, descoperind rețete tradiționale din regiunile cu...

Rețetă europeană de luni: Olla Aranesa – preparatul tradițional din inima munților Pirinei
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 13 iulie 2025, 07:00

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac, conopidă la tigaie cu chorizo și migdale, plăcintă rapidă cu brânză fără blat

Duminica este despre liniște, familie și bucuria de a sta împreună la masă. Este ziua în care mâncarea bună aduce oamenii aproape, în jurul...

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac, conopidă la tigaie cu chorizo și migdale, plăcintă rapidă cu brânză fără blat
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 10 iulie 2025, 05:11

Tort cu mousse de dovleac

În fiecare joi pătrundem în universul dulce al deserturilor rafinate, iar astăzi vă propunem un tort spectaculos fără coacere: Tort cu mousse...

Tort cu mousse de dovleac
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 5 iulie 2025, 05:39

Macrou cu penne – rețetă mediteraneană

Sâmbăta este despre mese ușoare, rapide și pline de nutrienți. Astăzi vă propun o rețetă simplă și revigorantă: salată caldă cu macrou...

Macrou cu penne – rețetă mediteraneană
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 4 iulie 2025, 05:35

Macrou la cuptor – rețeta sănătoasă și gustoasă

Vinerea este despre sănătate, prospețime și arome marine. Astăzi vă propunem o rețetă simplă și delicioasă: macrou la cuptor, pregătit cu...

Macrou la cuptor – rețeta sănătoasă și gustoasă