Ascultă Radio România Reșița Live

Spaghetti Frittata

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid, și echilibrat inspirat de rețetele țărilor riverane Mării Mediterane.

Spaghetti Frittata

Articol editat de Radio Resita, 8 iunie 2024, 09:16

Dieta mediteraneană are o valoare recunoscută care combină gustul, sănătatea și cultura alimentară. Se încearcă implementarea unui proiect ca Dieta Mediteraneeană să devină Dietă Planetară.
Bucătăria mediteraneană este echilibrul perfect între plăcere și sănătate. De altfel, fără a se limita la mâncare și delicatese, oamenii reușesc să-și mențină silueta, sănătatea, să fie activi și de succes. Secretul principal constă în calitatea produselor și procesarea acestora. Aproape întregul procent de grăsime din dieta meniului mediteranean provine din uleiul de măsline, care nu numai că are un efect benefic asupra organismului, dar ajută și la absorbția și dezvăluirea beneficiilor sale multor altor produse.

Spaghetti Frittata vă propun pentru astăzi.
Este un mod creativ de a folosi resturile de spaghete gătite. Puteți să încercați chiar să le amestecați cu ouă pentru o omletă italiană.

Ingrediente necesare:
– un pachet de spaghete din grâu integral
– 4 linguri de ulei de măsline extravirgin
– 3 cepe medii, tocate
– 4 ouă mari
– o jumătate de cană de lapte degresat
– treisfert de cană de parmezan proaspăt ras
– două linguri de pătrunjel proaspăt tocat
– două linguri de busuioc proaspăt tocat
– sare și piper proaspăt măcinat
– opțional o roșie, tăiată cubulețe.

Gătiți spaghetele într-o oală mare cu apă clocotită până când se înmoaie, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeți apa. Săriți peste acest pas dacă folosiți spaghete rămase.
Între timp, încălziți la foc mediu uleiul într-o tigaie mare, care rezistă la cuptor. Adăugați ceapa și gătiți, amestecând din când în când, până devine translucidă. Se transferă într-un bol și se lasă să se răcească puțin. Ștergeți tigaia.
Bateți ouăle și laptele într-un castron mare. Se amestecă ceapa, parmezanul, pătrunjelul, busuiocul, sare și piper și  se adaugă spaghetele.
Ungeți bine tigaia de gătit și puneți-o la foc mediu. Se toarnă amestecul de ouă și se distribuie uniform în tigaie. Gătiți până când partea inferioară este aurie, răsturnând ocazional tigaia pentru a asigura o gătire uniformă, până la 5 minute.
Puneți un platou mare peste tavă, prindeți platoul și tava cu mănuși și întoarceți cu grijă. Ridicați tava și ungeți-o din nou. Glisați Frittata înapoi în tigaie și gătiți până când fundul devine auriu. Repetați operațiunea de punere a Frittatei pe platou. Ornați cu roșii, dacă doriți.
Poftă bună și să aveți parte numai de bine!

Daniel Babun

(eatingwell.com)

Etichete:
Rețeta tradițională de Prăjitură Milano
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 2 octombrie 2025, 05:00

Rețeta tradițională de Prăjitură Milano

Astăzi vă prezentăm un desert clasic românesc, nelipsit din caietele de rețete ale bunicilor: Prăjitura Milano. Deși numele trimite cu gândul...

Rețeta tradițională de Prăjitură Milano
Prânzul de duminică: rețete savuroase cu salată de avocado și creveți, friptură de porc la cuptor și tartă cu fructe de pădure
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 14 septembrie 2025, 06:00

Prânzul de duminică: rețete savuroase cu salată de avocado și creveți, friptură de porc la cuptor și tartă cu fructe de pădure

Duminica este ziua dedicată familiei și celor dragi, iar un prânz de duminică delicios, servit cu bună dispoziție și un vin de calitate,...

Prânzul de duminică: rețete savuroase cu salată de avocado și creveți, friptură de porc la cuptor și tartă cu fructe de pădure
Dieta mediteraneană: chiftele rustice de vită și porc
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 13 septembrie 2025, 06:00

Dieta mediteraneană: chiftele rustice de vită și porc

Sâmbăta este ziua în care vă invităm să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, alegând preparate ușoare, rapide și echilibrate,...

Dieta mediteraneană: chiftele rustice de vită și porc
Prânzul de duminică: rețete savuroase cu ciolan de porc, legume călite și desert clasic
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 24 august 2025, 07:19

Prânzul de duminică: rețete savuroase cu ciolan de porc, legume călite și desert clasic

Duminica este despre familie, voie bună și bucuria unei mese împărtășite cu cei dragi. La Radio Reșița, vă propunem un meniu complet pentru...

Prânzul de duminică: rețete savuroase cu ciolan de porc, legume călite și desert clasic
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 3 august 2025, 06:14

Prânzul de duminică la Radio Reșița: Rețete savuroase pentru o masă în familie

Duminica este momentul perfect pentru a petrece timp de calitate în familie, iar o masă de prânz gustoasă și echilibrată completează perfect...

Prânzul de duminică la Radio Reșița: Rețete savuroase pentru o masă în familie
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 2 august 2025, 06:00

Sâmbăta mediteraneană la Radio Reșița: Dieta mediteraneană – mai mult decât o rețetă, un stil de viață

În fiecare sâmbătă, la Radio Reșița, ne lăsăm inspirați de aromele lumii mediteraneene. Astăzi, nu vă propunem o rețetă anume, ci vă...

Sâmbăta mediteraneană la Radio Reșița: Dieta mediteraneană – mai mult decât o rețetă, un stil de viață
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 1 august 2025, 06:05

Rețeta de vineri: Pește prăjit cu cartofi crocanți și piure de mazăre – un clasic reinventat

Vineri, la Radio Reșița, este ziua dedicată rețetelor cu pește și fructe de mare – ingrediente esențiale într-o alimentație echilibrată,...

Rețeta de vineri: Pește prăjit cu cartofi crocanți și piure de mazăre – un clasic reinventat
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 31 iulie 2025, 06:01

Rețeta dulce de joi: Goxua – desertul tradițional basc cu frișcă, pandișpan și cremă de vanilie

Ca în fiecare joi, la Radio Reșița pătrundem în universul plin de culoare și rafinament al dulciurilor internaționale, unde desertul este nu...

Rețeta dulce de joi: Goxua – desertul tradițional basc cu frișcă, pandișpan și cremă de vanilie