Ascultă Radio România Reșița Live

Rețeta dulce de bucătărie: Tort Nutella

În fiecare zi de joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.
 Rețeta de astăzi îmbină dulceața cremei de alune cu prospețimea unui desert de vară-  Tortul Nutella. Este un dulce delicios având cremă de brânză amestecată cu Nutella, pentru a crea un mousse moale, așezat pe o bază de biscuți crocanți. Acest tort Nutella  este ideal pentru lunile de vară, deoarece nu necesită folosirea cuptorului și se pretează perfect pentru a fi pregătit chiar și în zilele cele mai caniculare. Tortul Nutella este o adevărată tentație la care este imposibil de rezistat. Vă veți îndrăgosti de acest deliciu  la prima înghițitură.
Avem de treabă cu:
– o formă de tort cu baza de 24 de cm
– 500 de gr de Nutella
– 180 de gr de biscuiti digestivi
– 80 de gr de unt
– 500 de gr de mascarpone
– 30 de gr de boabe de fistic sau de alune.
Începem prin a topi untul într-o cratiță la foc foarte mic, apoi îl lăsăm să se răcească. Între timp, rupem biscuiții uscați și îi amestecăm cu un mixer până obținem o pudră. Punem biscuiții mixați într-un castron, turnăm untul topit și răcit și amestecăm bine până obținem un compus nisipos. Ungem forma de tort cu diametrul de 24 cm și o tapetăm cu hârtie de copt. Turnăm amestecul de biscuiți și cu ajutorul unei spatule nivelăm bine, pentru a crea baza de biscuiti. Se poate și lovi forma de masă pentru o compactizare mai bună. Se pune la frigider pentru 30 de minute sau la congelator pentru  zece minute.
În acest timp ne dedicăm umpluturii. Turnăm crema mascarpone într-un bol și adăugăm o lingură de Nutella, apoi amestecăm bine cu un tel. În acest moment adăugăm restul de Nutella și continuăm să amestecăm cu telul până obținem o cremă fină. Scoatem tava din frigider și turnăm amestecul de brânză și Nutella pe baza de biscuiți solidificată.
Nivelăm bine suprafața cu o spatulă, acoperim cu folie de plastic și lăsăm să se întărească la frigider pentru cel puțin șase ore. Este mai bine dacă lăsăm la rece peste noapte. Transferăm apoi tortul într-un vas de servire și decorăm după dorință cu fistic tocat. Dacă doriți puteți înlocui fisticul cu alune tocate. Se poate pune și frișcă. Se servește rece dar nu de la congelator.
Prăjiturile se consumă cu responsabilitate. Doar ne-ndulcim,…. nu ne săturăm, să nu facem diabet sau…. să ne îngrășăm. La bună reauzire.

Rețeta dulce de bucătărie: Tort Nutella

Articol editat de Radio Resita, 20 iulie 2023, 07:00

(Daniel Babun)

Etichete:
Rețeta tradițională de Prăjitură Milano
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 2 octombrie 2025, 05:00

Rețeta tradițională de Prăjitură Milano

Astăzi vă prezentăm un desert clasic românesc, nelipsit din caietele de rețete ale bunicilor: Prăjitura Milano. Deși numele trimite cu gândul...

Rețeta tradițională de Prăjitură Milano
Prânzul de duminică: rețete savuroase cu salată de avocado și creveți, friptură de porc la cuptor și tartă cu fructe de pădure
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 14 septembrie 2025, 06:00

Prânzul de duminică: rețete savuroase cu salată de avocado și creveți, friptură de porc la cuptor și tartă cu fructe de pădure

Duminica este ziua dedicată familiei și celor dragi, iar un prânz de duminică delicios, servit cu bună dispoziție și un vin de calitate,...

Prânzul de duminică: rețete savuroase cu salată de avocado și creveți, friptură de porc la cuptor și tartă cu fructe de pădure
Dieta mediteraneană: chiftele rustice de vită și porc
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 13 septembrie 2025, 06:00

Dieta mediteraneană: chiftele rustice de vită și porc

Sâmbăta este ziua în care vă invităm să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, alegând preparate ușoare, rapide și echilibrate,...

Dieta mediteraneană: chiftele rustice de vită și porc
Prânzul de duminică: rețete savuroase cu ciolan de porc, legume călite și desert clasic
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 24 august 2025, 07:19

Prânzul de duminică: rețete savuroase cu ciolan de porc, legume călite și desert clasic

Duminica este despre familie, voie bună și bucuria unei mese împărtășite cu cei dragi. La Radio Reșița, vă propunem un meniu complet pentru...

Prânzul de duminică: rețete savuroase cu ciolan de porc, legume călite și desert clasic
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 3 august 2025, 06:14

Prânzul de duminică la Radio Reșița: Rețete savuroase pentru o masă în familie

Duminica este momentul perfect pentru a petrece timp de calitate în familie, iar o masă de prânz gustoasă și echilibrată completează perfect...

Prânzul de duminică la Radio Reșița: Rețete savuroase pentru o masă în familie
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 2 august 2025, 06:00

Sâmbăta mediteraneană la Radio Reșița: Dieta mediteraneană – mai mult decât o rețetă, un stil de viață

În fiecare sâmbătă, la Radio Reșița, ne lăsăm inspirați de aromele lumii mediteraneene. Astăzi, nu vă propunem o rețetă anume, ci vă...

Sâmbăta mediteraneană la Radio Reșița: Dieta mediteraneană – mai mult decât o rețetă, un stil de viață
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 1 august 2025, 06:05

Rețeta de vineri: Pește prăjit cu cartofi crocanți și piure de mazăre – un clasic reinventat

Vineri, la Radio Reșița, este ziua dedicată rețetelor cu pește și fructe de mare – ingrediente esențiale într-o alimentație echilibrată,...

Rețeta de vineri: Pește prăjit cu cartofi crocanți și piure de mazăre – un clasic reinventat
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 31 iulie 2025, 06:01

Rețeta dulce de joi: Goxua – desertul tradițional basc cu frișcă, pandișpan și cremă de vanilie

Ca în fiecare joi, la Radio Reșița pătrundem în universul plin de culoare și rafinament al dulciurilor internaționale, unde desertul este nu...

Rețeta dulce de joi: Goxua – desertul tradițional basc cu frișcă, pandișpan și cremă de vanilie