Rețetă din bucătăria americană: cotlete de porc cu salvie și cu sos de cidru

În a doua zi a săptămânii traversăm Atlanticul și pătrundem prin intermediul preparatelor culinare în bucătăria Americi de Nord, de Sud sau Centrale. Massachusetts este una dintre cele 13 colonii primare din SUA. Numeroase trasee istorice, câmpuri de luptă și case coloniale mărginesc străzile din Massachusetts. În plus există dealuri ondulate, munți, litoral, terenuri agricole și orașe mari.

Există, de asemenea, câteva mâncăruri destul de faimoase din Massachusetts. În Boston mâncarea este renumită pentru o abundență de preparate din fructe de mare proaspete. În plus, în cartierul North End din Boston, se găsesc specialități delicioase aduse de imigranții italieni. Unele mâncăruri tradiționale datează de la coloniștii britanici și de la amerindienii. Pe de altă parte, unele dintre cele mai legendare creații culinare din Boston au fost inventate la restaurantul unui hotel local. Restaurantele din Boston servesc unele dintre cele mai bune mâncăruri din Statele Unite.
Rețeta

Ce spuneți de cotlete de porc cu salvie și cu sos de cidru?

Sosul cremos și aromat cu cidru de mere și salvie face minuni la cină.
Pentru două persoane luăm patru cotlete de porc cu os,
– jumătate de linguriță de sare
– un sfert de linguriță de piper
– trei linguri de frunze uscate de salvie
– un sfert de cană de făină
– două linguri de unt
– două linguri de ulei de rapiță sau de floarea- soarelui
– jumătate de cană bulion de pui cu conținut redus de sare
– jumătate de cană de cidru de mere sau suc de mere
– un sfert de cană de smântână grasă pentru frișcă
– pătrunjel proaspăt tocat.

Presărăm cotletele cu sare și piper, le frecăm cu salvie și le  tăvălim în făină, după care le scuturăm de excesul de făină.
Într-o tigaie mare punem untul și uleiul la foc mediu și rumenim cotletele pe ambele părți. Le scoatem și le punem deoparte.
Adăugăm în tigaie bulionul de pui, punem și cidrul și aducem la fierbere. Răzuim fundul tigăii pentru a se desprinde bucățile rumenite din tigaie. Turnăm smântâna, amestecăm și gătim până se îngroașă. Reducem focul la mediu, adăugăm cotlete și acoperim tigaia cu un capac. Gătim acoperit încă  zece minute.

Se lasă la odihnă cinci minute, după care se presară patrunjel.

Dacă doriți, serviți aceste cotlete asezonate cu cușcuș, orez sau paste. Poftă bună și să aveți parte numai de bine. (Daniel Babun)
(stateofdinner.com, chefdenise-com)

De același autor

Related Articles