Ascultă Radio România Reșița Live

Poussin libanez cu pilaf  și vinete

Ziua de miercuri am dedicat-o fastuoaselor, delicioaselor și fabuloaselor preparate ale Orientului Mijlociu.
Poussin libanez cu pilaf  și vinete este propunerea de astăzi.
Ingredientele care le folosim sunt:
– o vânătă tăiată în cuburi grosiere
– trei linguri de ulei de măsline
– doi pui mici
– un sfert de linguriță de ienibahar
– două foi de dafin
– o ceapă feliată subțire
– 100 de gr de orez basmati
– două linguri de nuci de pin
– o jumătate de linguriță de scorțișoară măcinată
– un praf de cuișoare
– 200 de ml de supă fierbinte de pui
– două linguri de coacaze
– o roșie mare, tocată
– o lingura de mentă tocată, plus câteva frunze pentru servire
– o lingură de mărar tocat și câteva frunze la servire
– două linguri de melasă de rodie
– opțional sumac

Poussin libanez cu pilaf  și vinete

Articol editat de Radio Resita, 4 aprilie 2024, 07:03

Încingem cuptorul la 180 de grade Celsius. Punem într-un bol vinetele și le amestecăm cu o lingură de ulei. Punem vinetele într-o tavă mare, apoi le împingem în părțile laterale ale formei pentru a face un spațiu pentru pui. Frecăm pielea cu o lingură de ulei, presărăm ienibahar măcinat, sare și mult piper negru. Punem câte o frunză de dafin în fiecare pasăre, apoi le introducem în cuptor timp de 45 de minute. Lăsați la gătit 15 minute înainte de a începe pilaf-ul, astfel încât să fie gata în același timp.
Pentru a face pilaf, încălzim restul de ulei rămas într-o tigaie medie și prăjim ceapa timp de aproximativ 8 minute până devine aurie. Punem orezul și nucile de pin, amestecăm cam un minut, apoi adaugăm condimentele, inclusiv sfertul de linguriță de ienibahar. Se toarnă bulionul, coacăzele, apoi se acoperă tigaia și se fierbe timp de 10 minute.
Ridicăm capacul de pe tigaie, adăugăm roșia, menta și mărarul, apoi acoperim și gătim încă 3 minute până când bulionul s-a absorbit și orezul este fraged. Lăsăm deoparte tigaia acoperită, pentru a se menține cald orezul.
Acum trecem la pui. Îi ungem cu melasă de rodie și se mai dau la cuptor pentru încă 10 minute.
Punem puii deoparte să se odihnească câteva minute. În acest timp amestecăm vinetele în pilaf. Se servesc puii întregi sau tăiați în jumătate deasupra pilafului. Se presară mărar, frunze de mentă și puțin sumac, cine vrea.
Poftă bună și să vă bucurați de ceea ce preparați.

Daniel Babun

Etichete:
Tartiflette – Rețeta montană franțuzească
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 9 iunie 2025, 07:37

Tartiflette – Rețeta montană franțuzească

În fiecare zi de luni, explorăm gastronomia Europei cu rețete autentice, menite să aducă savoarea tradițiilor continentale direct în farfuria...

Tartiflette – Rețeta montană franțuzească
Tort de ananas cu cremă de brânză și ciocolată – desertul perfect pentru momente dulci și festive
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 5 iunie 2025, 07:00

Tort de ananas cu cremă de brânză și ciocolată – desertul perfect pentru momente dulci și festive

Joi este ziua dulciurilor la Radio Reșița! Astăzi vă aducem o rețetă spectaculoasă, rafinată și extrem de gustoasă: Tort de ananas cu...

Tort de ananas cu cremă de brânză și ciocolată – desertul perfect pentru momente dulci și festive
Kebab Şehzade – Deliciul imperial al bucătăriei otomane
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 4 iunie 2025, 07:00

Kebab Şehzade – Deliciul imperial al bucătăriei otomane

Miercurea este dedicată savorilor orientale, iar astăzi, la Radio Reșița, te invităm într-o călătorie culinară de neuitat, cu parfum de...

Kebab Şehzade – Deliciul imperial al bucătăriei otomane
Rețeta ecuadoriană de Bolones de Verde, o gustare crocantă și aromată
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 3 iunie 2025, 07:43

Rețeta ecuadoriană de Bolones de Verde, o gustare crocantă și aromată

Marțea ne poartă gustul spre America Latină – din Nord și până în Sud, trecând prin America Centrală și insulele Caraibe. Iar în...

Rețeta ecuadoriană de Bolones de Verde, o gustare crocantă și aromată
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 18 mai 2025, 06:00

Prânzul de duminică: supă turcească de pui, pui fraged la cuptor cu legume și fructe proaspete

Trei preparate savuroase pentru o duminică petrecută în familie: o supă aromată, un pui rumenit perfect și un desert fresh – meniul complet...

Prânzul de duminică: supă turcească de pui, pui fraged la cuptor cu legume și fructe proaspete
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 17 mai 2025, 06:00

Tocană mediteraneană gătită lent cu mămăligă – rețeta savuroasă de sâmbătă

Inspirată din bucătăria lui Antonio Carluccio, această tocană cu carne fragedă, vin și ierburi aromate, servită cu polenta cremoasă și...

Tocană mediteraneană gătită lent cu mămăligă – rețeta savuroasă de sâmbătă
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 16 mai 2025, 06:08

Macrou în sos pizzaiola cu cartofi sotați – rețetă mediteraneană

Un preparat echilibrat și gustos inspirat de bucătăria italiană – fileuri de macrou fragede în sos pizzaiola, servite cu cartofi rumeniți la...

Macrou în sos pizzaiola cu cartofi sotați – rețetă mediteraneană
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 15 mai 2025, 06:03

Plăcintă cu lămâie și bezea – desert clasic, ușor de preparat acasă

O tartă irezistibilă cu cremă fină de lămâie și bezea caramelizată – rețeta perfectă pentru iubitorii de dulciuri cu gust echilibrat și...

Plăcintă cu lămâie și bezea – desert clasic, ușor de preparat acasă