Ascultă Radio România Reșița Live

Macrou la cuptor – rețeta sănătoasă și gustoasă

Vinerea este despre sănătate, prospețime și arome marine. Astăzi vă propunem o rețetă simplă și delicioasă: macrou la cuptor, pregătit cu ceapă, lămâie și condimente care pun în valoare gustul natural al acestui pește bogat în acizi grași Omega 3.

Beneficiile consumului de pește:

  • Sursă excelentă de proteine ușor digerabile
  • Bogat în acizi grași esențiali (Omega 3)
  • Conține vitaminele A, D și B12
  • Reduce riscul bolilor cardiovasculare
  • Susține sănătatea creierului și a vederii

Ingrediente necesare:

  • 3 pești macrou (decongelați și curățați)
  • 1 lămâie
  • 1 ceapă mare
  • Sare și piper negru după gust
  • Condimente pentru pește (opțional)
  • 20 ml ulei vegetal

Mod de preparare:

  1. Alege macrou de calitate – culoare uniformă, fără pete sau mirosuri suspecte, ochi clari și branhiile roz-roșii.
  2. Decongelează lent peștele în frigider sau în apă rece (aprox. 60 min).
  3. Curăță peștele: eviscerează, îndepărtează folia neagră, spală și usucă bine.
  4. Condimentează peștele pe interior și exterior cu sare, piper și condimente pentru pește. Taie 3-4 fante oblice pe fiecare parte.
  5. Umple burta peștelui cu felii de ceapă și lămâie. Pune jumătăți de felii de lămâie și în tăieturile făcute.
  6. Așază macroul într-o pungă de copt, stropește cu ulei (opțional) și închide punga.
  7. Coace la 200°C timp de 30–35 min, apoi taie punga și mai lasă 10 min pentru rumenire.

Sfat util:

Macrou la cuptor – rețeta sănătoasă și gustoasă

Articol editat de Radio Resita, 4 iulie 2025, 05:35

Beneficiile consumului de pește:

  • Sursă excelentă de proteine ușor digerabile
  • Bogat în acizi grași esențiali (Omega 3)
  • Conține vitaminele A, D și B12
  • Reduce riscul bolilor cardiovasculare
  • Susține sănătatea creierului și a vederii

Ingrediente necesare:

  • 3 pești macrou (decongelați și curățați)
  • 1 lămâie
  • 1 ceapă mare
  • Sare și piper negru după gust
  • Condimente pentru pește (opțional)
  • 20 ml ulei vegetal

Mod de preparare:

  1. Alege macrou de calitate – culoare uniformă, fără pete sau mirosuri suspecte, ochi clari și branhiile roz-roșii.
  2. Decongelează lent peștele în frigider sau în apă rece (aprox. 60 min).
  3. Curăță peștele: eviscerează, îndepărtează folia neagră, spală și usucă bine.
  4. Condimentează peștele pe interior și exterior cu sare, piper și condimente pentru pește. Taie 3-4 fante oblice pe fiecare parte.
  5. Umple burta peștelui cu felii de ceapă și lămâie. Pune jumătăți de felii de lămâie și în tăieturile făcute.
  6. Așază macroul într-o pungă de copt, stropește cu ulei (opțional) și închide punga.
  7. Coace la 200°C timp de 30–35 min, apoi taie punga și mai lasă 10 min pentru rumenire.

Sfat util:

Servește macroul cu o garnitură de legume la abur sau cu o salată verde. Este o masă completă, ușoară și nutritivă.

Daniel Babun

Prânzul de duminică: rețete savuroase cu ciolan de porc, legume călite și desert clasic
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 24 august 2025, 07:19

Prânzul de duminică: rețete savuroase cu ciolan de porc, legume călite și desert clasic

Duminica este despre familie, voie bună și bucuria unei mese împărtășite cu cei dragi. La Radio Reșița, vă propunem un meniu complet pentru...

Prânzul de duminică: rețete savuroase cu ciolan de porc, legume călite și desert clasic
Prânzul de duminică la Radio Reșița: Rețete savuroase pentru o masă în familie
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 3 august 2025, 06:14

Prânzul de duminică la Radio Reșița: Rețete savuroase pentru o masă în familie

Duminica este momentul perfect pentru a petrece timp de calitate în familie, iar o masă de prânz gustoasă și echilibrată completează perfect...

Prânzul de duminică la Radio Reșița: Rețete savuroase pentru o masă în familie
Sâmbăta mediteraneană la Radio Reșița: Dieta mediteraneană – mai mult decât o rețetă, un stil de viață
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 2 august 2025, 06:00

Sâmbăta mediteraneană la Radio Reșița: Dieta mediteraneană – mai mult decât o rețetă, un stil de viață

În fiecare sâmbătă, la Radio Reșița, ne lăsăm inspirați de aromele lumii mediteraneene. Astăzi, nu vă propunem o rețetă anume, ci vă...

Sâmbăta mediteraneană la Radio Reșița: Dieta mediteraneană – mai mult decât o rețetă, un stil de viață
Rețeta de vineri: Pește prăjit cu cartofi crocanți și piure de mazăre – un clasic reinventat
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 1 august 2025, 06:05

Rețeta de vineri: Pește prăjit cu cartofi crocanți și piure de mazăre – un clasic reinventat

Vineri, la Radio Reșița, este ziua dedicată rețetelor cu pește și fructe de mare – ingrediente esențiale într-o alimentație echilibrată,...

Rețeta de vineri: Pește prăjit cu cartofi crocanți și piure de mazăre – un clasic reinventat
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 31 iulie 2025, 06:01

Rețeta dulce de joi: Goxua – desertul tradițional basc cu frișcă, pandișpan și cremă de vanilie

Ca în fiecare joi, la Radio Reșița pătrundem în universul plin de culoare și rafinament al dulciurilor internaționale, unde desertul este nu...

Rețeta dulce de joi: Goxua – desertul tradițional basc cu frișcă, pandișpan și cremă de vanilie
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 30 iulie 2025, 06:00

Rețetă de miercuri din Orientul Mijlociu: Hibeș – aperitiv cremos cu tahini și arome otomane

În fiecare miercuri la Radio Reșița, explorăm aromele rafinate și condimentate ale Orientului Mijlociu, un spațiu culinar influențat de...

Rețetă de miercuri din Orientul Mijlociu: Hibeș – aperitiv cremos cu tahini și arome otomane
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 29 iulie 2025, 06:00

Rețetă de marți din America Latină: Papas a la Huancaína – gust picant din Peru și Bolivia

Marțea, la Radio Reșița, explorăm arome de pe cele două continente americane, iar astăzi vă aducem o rețetă savuroasă din America de Sud....

Rețetă de marți din America Latină: Papas a la Huancaína – gust picant din Peru și Bolivia
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 28 iulie 2025, 06:00

Rețetă europeană de luni: Olla Aranesa – preparatul tradițional din inima munților Pirinei

În fiecare luni, la Radio Reșița, vă invităm într-o călătorie gastronomică europeană, descoperind rețete tradiționale din regiunile cu...

Rețetă europeană de luni: Olla Aranesa – preparatul tradițional din inima munților Pirinei