Ascultă Radio România Reșița Live

Coaste de porc în stil Missouri

Traversăm Atlanticul și poposim într-o bucătărie din câte o țară din America de Nord, de Sud sau Centrală.

Coaste de porc în stil Missouri

Articol editat de Radio Resita, 26 martie 2024, 06:00

Mâncarea în statul american Missouri este abundentă și variată. Teritoriul poartă numele indienilor. Este posibil ca numele lor să fi însemnat „oamenii canoe”, deoarece în Missouri se folosea canoe mari pentru a călători de-a lungul râului. Missouri este cunoscut pentru creșterea vitelor, porcilor păsărilor de curte, precum și producția de lactate. Soia, porumbul și merele sunt unele dintre cele mai importante culturi. De pe mese nu lipsește somnul, foarte apreciat în Missouri. Abundența alimentelor a făcut ca procesarea alimentelor să fie una dintre industriile majore din Missouri.
Făina de clătite Aunt Jemima, inventată în 1889, a fost prima făină auto-crescătoare și prima mâncare gata pregătită disponibilă pe piață. Mătușa Jemima avea casa în St. Joseph Missouri.

Jerry Perry a fost primul om care a pregătit coaste la grătar în Kansas City. Acum, grătarul Kansas City se numără printre mâncărurile preferate din Missouri și se găsește în tot felul de locuri, de la ieșirile în natură, până la restaurant de lux. Cornetele de înghețată, ceaiul cu gheața și hot dog-urile pe chifle au fost introduse pentru prima dată la Târgul Mondial din St. Louis din 1904.

Mulți imigranți mexicani care au lucrat la ferme și-au adus mâncarea cu ei, iar locuitorii din Missouri au ajuns să iubească și preparatele mexicane autentice. Majoritatea oamenilor beau bere Budweiser rece, preparată în St. Louis, deși localnicilor din Kansas City le place și berea Natural Light pe care o numesc „Naty light” sau „apă cu aromă de bere”.
Missouri este, de asemenea, „Locul de naștere al jazzului”.
Primii coloniști europeni în această zonă au fost vânătorii francezi la sfârșitul anilor 1600. Prima așezare europeană a fost în St Genevieve, pe malul fluviului Mississippi.
Aproximativ 66% din stat este teren agricol alcătuit din aproape 10.000 de ferme. Aceste ferme joacă un rol important în economia statului.
Astăzi, cele mai mari orașe sunt Kansas City, St. Louis și Springfield.

Am aflat cum se gătesc Coaste de porc în stil Missouri.
Ingrediente de trebuință:
– două coaste de porc
– un sfert de cană de zahăr
– două linguri de chimion măcinat
– 4 linguri de boia de ardei
– sare, piper măcinat și chili

Pentru sosul Basting:
– o jumătate de cană de oțet
– două linguri de sos de ardei iute
– sare, piper și chili.

Combinați sare, zahăr, chimen, piper, ardei iute și boia pentru a masa foarte bine coastele.
Punem separat coastele de porc pe hârtie de copt și le acoperim cu foaie termică. Le punem la cuptor pentru 3 ore la 90 de grade Celsius. Nu se întorc. Gătirea lentă infuzează condimentele. După ce s-a scurs timpul le scoatem din cuptor și le lăsăm la frigider o zi sau două până le preparăm.

Aprindem un grătar cu cărbune de lemn și facem ca focul să fie scăzut. Așezăm coastele pe grătar, fără hârtie de copt sau termică, până la 30 de minute pe fiecare parte. Coastele trebuie să aibă crustă exterioară ușoară și să fie încălzite tot timpul. Gătirea mai lungă face coastele mai bune. Dacă preferați coaste suculente, ungeți-le cu sos chiar înainte de a le scoate de pe grătar. În caz contrar, se servesc uscate cu sos alături. Sunt bune în ambele variante.

Pentru sosul Basting doar se amestecă toate ingredientele într-un bol. Dacă vă spun că sunt minunate, să nu mă credeți, preparați-le.

Poftă bună și să aveți parte numai de bine!

Daniel Babun

(worldfoodwine-com; stateofdinner.com; cdkitchen-com)

Etichete:
Clătite brașovene
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 13 iulie 2024, 10:33

Clătite brașovene

În această sâmbătă nu vă prezint nicio rețetă dintr-o țară cu deschidere la Marea Mediteraneeană deoarece este un weekend românesc la...

Clătite brașovene
Lămâi conservate
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 3 iulie 2024, 07:43

Lămâi conservate

Miercurea am dedicat-o fastuoaselor, delicioaselor și fabuloaselor preparate ale Orientului Mijlociu.Influențate de o istorie bogată a...

Lămâi conservate
Jigg din Newfoundland
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 2 iulie 2024, 07:41

Jigg din Newfoundland

Americile au o mare varietate culturală și gastronomică, deoarece fiecare zonă a știut să dea nota sa unică mâncărurilor. Unele regiuni au...

Jigg din Newfoundland
Prebranica
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 1 iulie 2024, 07:38

Prebranica

Ca de obicei, în fiecare zi de luni poposim într-o bucătărie dintr-o țară europeană.Bucătăriile de pe Bătrânul Continent au preparte...

Prebranica
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 27 iunie 2024, 07:00

Millefeuille cu zmeură, frișcă și sos de ciocolată

 În fiecare zi de joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.Vă propun să ne bucurăm de un dulce de...

Millefeuille cu zmeură, frișcă și sos de ciocolată
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 26 iunie 2024, 07:00

Arayes

Miercurea am dedicat-o fastuoaselor, delicioaselor și fabuloaselor preparate ale Orientului Mijlociu.Influențate de o istorie bogată a...

Arayes
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 25 iunie 2024, 08:57

Locrio de orez cu pui

Americile au o mare varietate culturală și gastronomică, deoarece fiecare zonă a știut să dea nota sa unică mâncărurilor. Unele regiuni au...

Locrio de orez cu pui
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 22 iunie 2024, 09:41

Crudaiola de roșii cu sos de hamsii, busuioc și crutoane

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid, și echilibrat inspirat de rețetele...

Crudaiola de roșii cu sos de hamsii, busuioc și crutoane