La Mulți Ani, doamnelor muzicii ușoare românești: Margareta Pâslaru, Angela Similea și Mirabela Dauer

Voci care au transmis în eter emoția, gingășia spiritului, care au pus o amprentă important în menirea Radiodifuziunii Române, aniversatele zilei: Margareta Pâslaru, Angela Similea și Mirabela Dauer.

Dintr-o familie de artişti (bunicul său, Ion Dimitriu-Bârlad, al cărui bust a fost expus în cadrul mini-expoziţiei “Portrete de familie” din timpul lansării volumului “Eu şi Timpul. Viaţă, vocaţie, viziune”, a fost un sculptor renumit; bunica sa cânta la pian şi picta în stil impresionist; mătuşa era balerină, iar mama, cântăreaţă de operă), Margareta Pâslaru a moştenit, la rândul ei, înclinaţiile spre artă, ştiind să cânte, să danseze, să creeze costume şi să interpreteze roluri interesante, având adesea alături artişti remarcabili ce au rămas în inimile oamenilor.

Margareta Pâslaru a donat încasările albumului “Cum sa te las?” în beneficiul supraviețuitorilor de la clubul ‘Colectiv’, un gest ale cărui ecouri ar trebui să demareze o ascensiune a semnificației umanitare a societății civile din România.Însăși titlul acestui album cuprinde o întreagă și simplă, totodată, chemare de-a fi împreună cu cei de lângă noi care au nevoie de îmbrățișarea lui Dumnezeu prin Oameni.

De asemenea, Margareta Pâslaru continuă să își împărtășească o parte din gânduri și sentimente prin repertoriul diversificat, dovadă fiind albumul aniversar „Timpul nu moare”, editat de casa de discuri Roton și ale cărui încasări merg către organizația Ambulanța pentru Monumente care se ocupă cu restaurarea monumentelor.

Margareta Pâslaru a făcut film, a cântat, a compus şi toată viaţa sa a pecetluit-o în slovele unei cărţi “Eu şi Timpul. Viaţă, vocaţie, viziune”,ca pe o mărturie ce pogoară aripa timpului într-o adiere a unui destin extraordinar, confruntat cu graţia totală a menirii sale artistice.

Faptul că donez încă din anul 1993 drepturile de autor rezultate din vânzarea CD-urilor, ajută cauze meritorii. Muzica înseninează sufletul de la leagăn şi până la mormânt; aceasta am încercat şi eu să fac în viaţă, prin şi pentru dumneavoastră plantez în PREZENTUL cu posibilități, cu riscuri, încercări, cu perspective. Statutul meu este acela de artist liber profesionist. Admir și susțin tineri talentați prin premiul anual inițiat în 2010 ”Pentru originalitate”. Este rândul lor! ‘’

Astăzi, la împlinirea celor 8 decenii de viață, de pe undele radio un sincer La mulți Ani, celei care a contribuit la istoria Radio România.

Radioul a fost primul contact cu ascultătorii din toată țara. În anul 1958 cântam la Casa de Cultură, m-a remarcat Ileana Pop de la TV și am fost selecţionată. George Grigoriu m-a ascultat tot atunci şi mi-a compus “Chemarea mării” – prima înregistrare la RADIO în anul 1959. A rezonat în toată ţara. Ascultătorii au remarcat timbrul vocal, sinceritatea interpretării. Publicul fidel, reciprochează iubirea dăruită prin actul artistic… Cei mai importanți compozitori care au sprijinit cariera mea artistică sunt George Grigoriu, Radu Șerban și Temistocle Popa. Primul disc Electrecord în anul 1961 a bătut recordul vânzărilor.Muzica are avantajul de a fi accesibilă instantaneu peste mări şi ţări, la orice oră din zi şi noapte, in vârful muntelui, ori la malul mării, prin radio. Are limbajul internaţional – cel al sufletului, ”ne-a mărturisit damna Margareta Pâslaru, într-un interviu acordat pentru Radio România Reșița.

Angela Similea și Mirabela Dauer sunt, de asemenea, nume grele ale muzicii ușoare românești, voci care au alinat și susținut românii în vremuri grele, în vremuri bune.

Colega lor, o artă minunată artistă, Corina Chiriac, le-a transmis pe pagina ei de socializare un mesaj consistent ce evidențiază o lungă și frumoasă prietenie:

„Trei fete cucuiete serbează astăzi Ziua de Naṣtere ; le numesc în ordinea în care ne-am cunoscut ! Margareta Pîslaru, Angela Similea ṣi Mirabela Dauer ! La Mulṭi Ani Fetelor mele dragi !! Ma bucur de vreo 50 de ani ca am străbătut împreună vremurile în sinceră prietenie ! Asta chiar este o minune trăită ! Va doresc exact ce îmi doresc mie : Sănătate, Succes ṣi Ajutor de la Bunul Dumnezeu ! Să ne revedem sănătoase ! La mulṭi ani, cu drag, Corina !’’

Ne alăturăm și noi cu un mesaj de gânduri bune, apreciere și recunoștință într-un sincer La Mulți Ani!

Cele mai citite

Related Articles