Ascultă Radio România Reșița Live

Tort de căpșuni

În fiecare zi de joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.
Tort de căpșuni delicios de dulce, foarte simplu de făcut și foarte pitoresc vă propun spre îndulcire. Este desertul potrivit pentru toate ocaziile. Tortul de căpșuni este un desert făcut cu biscuiți uscați și cremă de mascarpone. Este un desert care nu necesită coacere, trebuie consumat rece și este bogat în căpșuni.

Tort de căpșuni

Articol editat de Radio Resita, 4 aprilie 2024, 07:05

Ingrediente pentru blat:

  • 40 de biscuiți
  • 250 de ml de lapte
  • 250 de gr de căpșuni
  • două linguri de zahăr pudră vanilat
  • un pahar de limoncello
  • coaja rasă de la o lămâie
  • gelatină

Pentru cremă:

  • 500 de gr de mascarpone
  • 400 de ml de smântână lichidă

Pentru decor:

  • 15 căpșuni
  • zahăr pudră

Tapetați o tavă pătrată cu margini detașabile cu hârtie de copt. Acoperiți baza cratiței cu biscuiți înmuiați în lapte la temperatura camerei. Puneți gelatina în apă rece pentru cel puțin 5 minute.
Cu telul sau cu un mixer planetar bateți smântâna și mascarpone până se obține o cremă groasă. Se adaugă coaja rasă de lămâie.
Se stoarce gelatina și se dizolvă în 50 de ml de lapte călduț și se toarnă în cremă, amestecând de jos în sus pentru păstrarea aerului. Puneți crema într-un recipient, dar rezervați puțină. Distribuiți uniform crema peste biscuiți.
Acum adăugăm deasupra cremei căpșunile feliate și asezonate cu zahăr pudră și limoncello. Repetați această operațiune, biscuiți, cremă și felii subțiri de căpșuni. Apoi puneți un al treilea strat de biscuiți înmuiați în lapte deasupra celui de-al doilea strat de căpșuni.
Acoperiți al treilea strat de biscuiți cu cremă și, folosind o spatulă, nivelați bine. Puneți crema rămasă într-o pungă cu duză și nervuri și decorați doar marginile suprafeței cu vârfuri de cremă. Puneți tortul să se odihnească la frigider pentru cel puțin 4 ore sau mai bine peste noapte.
Scoateți tortul din formă și decorați partea centrală a suprafeței tortului cu căpșuni tăiate în jumătate. Se presară cu zahăr pudră și frunze de mentă cine dorește. Tortul este gata pentru a fi savurat.

În fiecare zi de joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.
Tort de căpșuni delicios de dulce, foarte simplu de făcut și foarte pitoresc vă propun spre îndulcire. Este desertul potrivit pentru toate ocaziile. Tortul de căpșuni este un desert făcut cu biscuiți uscați și cremă de mascarpone. Este un desert care nu necesită coacere, trebuie consumat rece și este bogat în căpșuni.

Ingrediente pentru blat:
– 40 de biscuiți
– 250 de ml de lapte
– 250 de gr de căpșuni
– două linguri de zahăr pudră vanilat
– un pahar de limoncello
– coaja rasă de la o lămâie
– gelatină

Pentru cremă:
– 500 de gr de mascarpone
– 400 de ml de smântână lichidă

Pentru decor:
– 15 căpșuni
– zahăr pudră

Tapetați o tavă pătrată cu margini detașabile cu hârtie de copt. Acoperiți baza cratiței cu biscuiți înmuiați în lapte la temperatura camerei. Puneți gelatina în apă rece pentru cel puțin 5 minute.
Cu telul sau cu un mixer planetar bateți smântâna și mascarpone până se obține o cremă groasă. Se adaugă coaja rasă de lămâie.
Se stoarce gelatina și se dizolvă în 50 de ml de lapte călduț și se toarnă în cremă, amestecând de jos în sus pentru păstrarea aerului. Puneți crema într-un recipient, dar rezervați puțină. Distribuiți uniform crema peste biscuiți.
Acum adăugăm deasupra cremei căpșunile feliate și asezonate cu zahăr pudră și limoncello. Repetați această operațiune, biscuiți, cremă și felii subțiri de căpșuni. Apoi puneți un al treilea strat de biscuiți înmuiați în lapte deasupra celui de-al doilea strat de căpșuni.
Acoperiți al treilea strat de biscuiți cu cremă și, folosind o spatulă, nivelați bine. Puneți crema rămasă într-o pungă cu duză și nervuri și decorați doar marginile suprafeței cu vârfuri de cremă. Puneți tortul să se odihnească la frigider pentru cel puțin 4 ore sau mai bine peste noapte.
Scoateți tortul din formă și decorați partea centrală a suprafeței tortului cu căpșuni tăiate în jumătate. Se presară cu zahăr pudră și frunze de mentă cine dorește. Tortul este gata pentru a fi savurat.

Daniel Babun

Etichete:
Rețetă europeană de luni: Olla Aranesa – preparatul tradițional din inima munților Pirinei
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 28 iulie 2025, 06:00

Rețetă europeană de luni: Olla Aranesa – preparatul tradițional din inima munților Pirinei

În fiecare luni, la Radio Reșița, vă invităm într-o călătorie gastronomică europeană, descoperind rețete tradiționale din regiunile cu...

Rețetă europeană de luni: Olla Aranesa – preparatul tradițional din inima munților Pirinei
Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac, conopidă la tigaie cu chorizo și migdale, plăcintă rapidă cu brânză fără blat
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 13 iulie 2025, 07:00

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac, conopidă la tigaie cu chorizo și migdale, plăcintă rapidă cu brânză fără blat

Duminica este despre liniște, familie și bucuria de a sta împreună la masă. Este ziua în care mâncarea bună aduce oamenii aproape, în jurul...

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac, conopidă la tigaie cu chorizo și migdale, plăcintă rapidă cu brânză fără blat
Tort cu mousse de dovleac
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 10 iulie 2025, 05:11

Tort cu mousse de dovleac

În fiecare joi pătrundem în universul dulce al deserturilor rafinate, iar astăzi vă propunem un tort spectaculos fără coacere: Tort cu mousse...

Tort cu mousse de dovleac
Macrou cu penne – rețetă mediteraneană
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 5 iulie 2025, 05:39

Macrou cu penne – rețetă mediteraneană

Sâmbăta este despre mese ușoare, rapide și pline de nutrienți. Astăzi vă propun o rețetă simplă și revigorantă: salată caldă cu macrou...

Macrou cu penne – rețetă mediteraneană
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 4 iulie 2025, 05:35

Macrou la cuptor – rețeta sănătoasă și gustoasă

Vinerea este despre sănătate, prospețime și arome marine. Astăzi vă propunem o rețetă simplă și delicioasă: macrou la cuptor, pregătit cu...

Macrou la cuptor – rețeta sănătoasă și gustoasă
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 2 iulie 2025, 05:06

Sandwich-uri coapte cu falafel – gusturi autentice din Orientul Mijlociu

Miercurea este dedicată aromelor și condimentelor bogate ale Orientului Mijlociu – o regiune cu o istorie culinară fascinantă și rețete...

Sandwich-uri coapte cu falafel – gusturi autentice din Orientul Mijlociu
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 1 iulie 2025, 05:02

Jambalaya – O explozie de gusturi din sudul Louisianei

În fiecare marți traversăm oceanul și explorăm bucătăriile din Americi. Astăzi ne oprim în sudul Statelor Unite, în Louisiana – patria...

Jambalaya – O explozie de gusturi din sudul Louisianei
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 30 iunie 2025, 05:00

Orez cu mușchiuleț de porc, gust autentic din munții Spaniei

În fiecare luni, explorăm gusturi autentice din gastronomia continentului. Astăzi, ne oprim în inima munților Spaniei, unde preparatele sunt...

Orez cu mușchiuleț de porc, gust autentic din munții Spaniei