Ascultă Radio România Reșița Live

Tort de căpșuni

În fiecare zi de joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.
Tort de căpșuni delicios de dulce, foarte simplu de făcut și foarte pitoresc vă propun spre îndulcire. Este desertul potrivit pentru toate ocaziile. Tortul de căpșuni este un desert făcut cu biscuiți uscați și cremă de mascarpone. Este un desert care nu necesită coacere, trebuie consumat rece și este bogat în căpșuni.

Tort de căpșuni

Articol editat de Radio Resita, 4 aprilie 2024, 07:05

Ingrediente pentru blat:

  • 40 de biscuiți
  • 250 de ml de lapte
  • 250 de gr de căpșuni
  • două linguri de zahăr pudră vanilat
  • un pahar de limoncello
  • coaja rasă de la o lămâie
  • gelatină

Pentru cremă:

  • 500 de gr de mascarpone
  • 400 de ml de smântână lichidă

Pentru decor:

  • 15 căpșuni
  • zahăr pudră

Tapetați o tavă pătrată cu margini detașabile cu hârtie de copt. Acoperiți baza cratiței cu biscuiți înmuiați în lapte la temperatura camerei. Puneți gelatina în apă rece pentru cel puțin 5 minute.
Cu telul sau cu un mixer planetar bateți smântâna și mascarpone până se obține o cremă groasă. Se adaugă coaja rasă de lămâie.
Se stoarce gelatina și se dizolvă în 50 de ml de lapte călduț și se toarnă în cremă, amestecând de jos în sus pentru păstrarea aerului. Puneți crema într-un recipient, dar rezervați puțină. Distribuiți uniform crema peste biscuiți.
Acum adăugăm deasupra cremei căpșunile feliate și asezonate cu zahăr pudră și limoncello. Repetați această operațiune, biscuiți, cremă și felii subțiri de căpșuni. Apoi puneți un al treilea strat de biscuiți înmuiați în lapte deasupra celui de-al doilea strat de căpșuni.
Acoperiți al treilea strat de biscuiți cu cremă și, folosind o spatulă, nivelați bine. Puneți crema rămasă într-o pungă cu duză și nervuri și decorați doar marginile suprafeței cu vârfuri de cremă. Puneți tortul să se odihnească la frigider pentru cel puțin 4 ore sau mai bine peste noapte.
Scoateți tortul din formă și decorați partea centrală a suprafeței tortului cu căpșuni tăiate în jumătate. Se presară cu zahăr pudră și frunze de mentă cine dorește. Tortul este gata pentru a fi savurat.

În fiecare zi de joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.
Tort de căpșuni delicios de dulce, foarte simplu de făcut și foarte pitoresc vă propun spre îndulcire. Este desertul potrivit pentru toate ocaziile. Tortul de căpșuni este un desert făcut cu biscuiți uscați și cremă de mascarpone. Este un desert care nu necesită coacere, trebuie consumat rece și este bogat în căpșuni.

Ingrediente pentru blat:
– 40 de biscuiți
– 250 de ml de lapte
– 250 de gr de căpșuni
– două linguri de zahăr pudră vanilat
– un pahar de limoncello
– coaja rasă de la o lămâie
– gelatină

Pentru cremă:
– 500 de gr de mascarpone
– 400 de ml de smântână lichidă

Pentru decor:
– 15 căpșuni
– zahăr pudră

Tapetați o tavă pătrată cu margini detașabile cu hârtie de copt. Acoperiți baza cratiței cu biscuiți înmuiați în lapte la temperatura camerei. Puneți gelatina în apă rece pentru cel puțin 5 minute.
Cu telul sau cu un mixer planetar bateți smântâna și mascarpone până se obține o cremă groasă. Se adaugă coaja rasă de lămâie.
Se stoarce gelatina și se dizolvă în 50 de ml de lapte călduț și se toarnă în cremă, amestecând de jos în sus pentru păstrarea aerului. Puneți crema într-un recipient, dar rezervați puțină. Distribuiți uniform crema peste biscuiți.
Acum adăugăm deasupra cremei căpșunile feliate și asezonate cu zahăr pudră și limoncello. Repetați această operațiune, biscuiți, cremă și felii subțiri de căpșuni. Apoi puneți un al treilea strat de biscuiți înmuiați în lapte deasupra celui de-al doilea strat de căpșuni.
Acoperiți al treilea strat de biscuiți cu cremă și, folosind o spatulă, nivelați bine. Puneți crema rămasă într-o pungă cu duză și nervuri și decorați doar marginile suprafeței cu vârfuri de cremă. Puneți tortul să se odihnească la frigider pentru cel puțin 4 ore sau mai bine peste noapte.
Scoateți tortul din formă și decorați partea centrală a suprafeței tortului cu căpșuni tăiate în jumătate. Se presară cu zahăr pudră și frunze de mentă cine dorește. Tortul este gata pentru a fi savurat.

Daniel Babun

Etichete:
Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac și cartof dulce, conopidă cu chorizo și migdale și plăcintă rapidă cu brânză
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 16 martie 2025, 09:42

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac și cartof dulce, conopidă cu chorizo și migdale și plăcintă rapidă cu brânză

Prânzul de duminică alături de familie este un moment special, o tradiție care aduce împreună gusturile autentice și conversațiile calde....

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac și cartof dulce, conopidă cu chorizo și migdale și plăcintă rapidă cu brânză
Papricaș de porc cu găluște – Rețetă tradițională românească
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 9 martie 2025, 06:00

Papricaș de porc cu găluște – Rețetă tradițională românească

Papricaș de porc cu găluște este o rețetă românească autentică, apreciată pentru gustul său bogat și aroma inconfundabilă. Este...

Papricaș de porc cu găluște – Rețetă tradițională românească
Prânzul de duminică: Ciorbă de salată cu afumătură și omletă, pulpă de curcan la cuptor și prăjitură cu ciocolată și sos de portocale
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 2 martie 2025, 10:05

Prânzul de duminică: Ciorbă de salată cu afumătură și omletă, pulpă de curcan la cuptor și prăjitură cu ciocolată și sos de portocale

Bucătăria românească este o comoară de arome și tradiții, iar duminica este momentul perfect pentru a descoperi și savura preparate...

Prânzul de duminică: Ciorbă de salată cu afumătură și omletă, pulpă de curcan la cuptor și prăjitură cu ciocolată și sos de portocale
Prânz de duminică: supă de somon cu legume, carne cu cartofi copți în stil franțuzesc și tort cu gris
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 23 februarie 2025, 09:18

Prânz de duminică: supă de somon cu legume, carne cu cartofi copți în stil franțuzesc și tort cu gris

Duminica este ziua în care a sta la masă cu familia se transformă într-o mică sărbătoare, în care legăturile familiale se întăresc, iar...

Prânz de duminică: supă de somon cu legume, carne cu cartofi copți în stil franțuzesc și tort cu gris
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 22 februarie 2025, 06:00

Rețeta de Focaccia cu roșii cherry, rozmarin și măsline

Sâmbăta este ziua ideală pentru a aduce pe masă preparate sănătoase și pline de vitamine. Dacă vrei să gătești ceva ușor, rapid și...

Rețeta de Focaccia cu roșii cherry, rozmarin și măsline
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 16 februarie 2025, 10:34

Prânzul de duminică: supă de fasole, mușchi de vită cu varză și ruladă de ciocolată cu zmeură

Prânzul de duminică este momentul perfect pentru a aduna familia în jurul mesei, într-o atmosferă relaxantă. Iată trei rețete savuroase,...

Prânzul de duminică: supă de fasole, mușchi de vită cu varză și ruladă de ciocolată cu zmeură
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 9 februarie 2025, 10:05

Prânzul de duminică în familie: supă de ciuperci cu legume, ceafă de porc la cuptor și deliciu turcesc cu scorțișoară

Prânzul de duminică este un moment special pentru multe familii, un prilej de socializare, relaxare și savurare a preparatelor preferate. O supă...

Prânzul de duminică în familie: supă de ciuperci cu legume, ceafă de porc la cuptor și deliciu turcesc cu scorțișoară
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 26 ianuarie 2025, 09:49

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine

A petrece timp cu familia la prânzul de duminica este o tradiție îndrăgită, un prilej de reconectare și bucurie. De ce să nu transformăm...

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine