Ascultă Radio România Reșița Live

Poussin libanez cu pilaf  și vinete

Ziua de miercuri am dedicat-o fastuoaselor, delicioaselor și fabuloaselor preparate ale Orientului Mijlociu.
Poussin libanez cu pilaf  și vinete este propunerea de astăzi.
Ingredientele care le folosim sunt:
– o vânătă tăiată în cuburi grosiere
– trei linguri de ulei de măsline
– doi pui mici
– un sfert de linguriță de ienibahar
– două foi de dafin
– o ceapă feliată subțire
– 100 de gr de orez basmati
– două linguri de nuci de pin
– o jumătate de linguriță de scorțișoară măcinată
– un praf de cuișoare
– 200 de ml de supă fierbinte de pui
– două linguri de coacaze
– o roșie mare, tocată
– o lingura de mentă tocată, plus câteva frunze pentru servire
– o lingură de mărar tocat și câteva frunze la servire
– două linguri de melasă de rodie
– opțional sumac

Poussin libanez cu pilaf  și vinete

Articol editat de Radio Resita, 4 aprilie 2024, 07:03

Încingem cuptorul la 180 de grade Celsius. Punem într-un bol vinetele și le amestecăm cu o lingură de ulei. Punem vinetele într-o tavă mare, apoi le împingem în părțile laterale ale formei pentru a face un spațiu pentru pui. Frecăm pielea cu o lingură de ulei, presărăm ienibahar măcinat, sare și mult piper negru. Punem câte o frunză de dafin în fiecare pasăre, apoi le introducem în cuptor timp de 45 de minute. Lăsați la gătit 15 minute înainte de a începe pilaf-ul, astfel încât să fie gata în același timp.
Pentru a face pilaf, încălzim restul de ulei rămas într-o tigaie medie și prăjim ceapa timp de aproximativ 8 minute până devine aurie. Punem orezul și nucile de pin, amestecăm cam un minut, apoi adaugăm condimentele, inclusiv sfertul de linguriță de ienibahar. Se toarnă bulionul, coacăzele, apoi se acoperă tigaia și se fierbe timp de 10 minute.
Ridicăm capacul de pe tigaie, adăugăm roșia, menta și mărarul, apoi acoperim și gătim încă 3 minute până când bulionul s-a absorbit și orezul este fraged. Lăsăm deoparte tigaia acoperită, pentru a se menține cald orezul.
Acum trecem la pui. Îi ungem cu melasă de rodie și se mai dau la cuptor pentru încă 10 minute.
Punem puii deoparte să se odihnească câteva minute. În acest timp amestecăm vinetele în pilaf. Se servesc puii întregi sau tăiați în jumătate deasupra pilafului. Se presară mărar, frunze de mentă și puțin sumac, cine vrea.
Poftă bună și să vă bucurați de ceea ce preparați.

Daniel Babun

Etichete:
Rețeta tradițională de Prăjitură Milano
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 2 octombrie 2025, 05:00

Rețeta tradițională de Prăjitură Milano

Astăzi vă prezentăm un desert clasic românesc, nelipsit din caietele de rețete ale bunicilor: Prăjitura Milano. Deși numele trimite cu gândul...

Rețeta tradițională de Prăjitură Milano
Prânzul de duminică: rețete savuroase cu salată de avocado și creveți, friptură de porc la cuptor și tartă cu fructe de pădure
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 14 septembrie 2025, 06:00

Prânzul de duminică: rețete savuroase cu salată de avocado și creveți, friptură de porc la cuptor și tartă cu fructe de pădure

Duminica este ziua dedicată familiei și celor dragi, iar un prânz de duminică delicios, servit cu bună dispoziție și un vin de calitate,...

Prânzul de duminică: rețete savuroase cu salată de avocado și creveți, friptură de porc la cuptor și tartă cu fructe de pădure
Dieta mediteraneană: chiftele rustice de vită și porc
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 13 septembrie 2025, 06:00

Dieta mediteraneană: chiftele rustice de vită și porc

Sâmbăta este ziua în care vă invităm să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, alegând preparate ușoare, rapide și echilibrate,...

Dieta mediteraneană: chiftele rustice de vită și porc
Prânzul de duminică: rețete savuroase cu ciolan de porc, legume călite și desert clasic
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 24 august 2025, 07:19

Prânzul de duminică: rețete savuroase cu ciolan de porc, legume călite și desert clasic

Duminica este despre familie, voie bună și bucuria unei mese împărtășite cu cei dragi. La Radio Reșița, vă propunem un meniu complet pentru...

Prânzul de duminică: rețete savuroase cu ciolan de porc, legume călite și desert clasic
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 3 august 2025, 06:14

Prânzul de duminică la Radio Reșița: Rețete savuroase pentru o masă în familie

Duminica este momentul perfect pentru a petrece timp de calitate în familie, iar o masă de prânz gustoasă și echilibrată completează perfect...

Prânzul de duminică la Radio Reșița: Rețete savuroase pentru o masă în familie
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 2 august 2025, 06:00

Sâmbăta mediteraneană la Radio Reșița: Dieta mediteraneană – mai mult decât o rețetă, un stil de viață

În fiecare sâmbătă, la Radio Reșița, ne lăsăm inspirați de aromele lumii mediteraneene. Astăzi, nu vă propunem o rețetă anume, ci vă...

Sâmbăta mediteraneană la Radio Reșița: Dieta mediteraneană – mai mult decât o rețetă, un stil de viață
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 1 august 2025, 06:05

Rețeta de vineri: Pește prăjit cu cartofi crocanți și piure de mazăre – un clasic reinventat

Vineri, la Radio Reșița, este ziua dedicată rețetelor cu pește și fructe de mare – ingrediente esențiale într-o alimentație echilibrată,...

Rețeta de vineri: Pește prăjit cu cartofi crocanți și piure de mazăre – un clasic reinventat
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 31 iulie 2025, 06:01

Rețeta dulce de joi: Goxua – desertul tradițional basc cu frișcă, pandișpan și cremă de vanilie

Ca în fiecare joi, la Radio Reșița pătrundem în universul plin de culoare și rafinament al dulciurilor internaționale, unde desertul este nu...

Rețeta dulce de joi: Goxua – desertul tradițional basc cu frișcă, pandișpan și cremă de vanilie