Ascultă Radio România Reșița Live

Tort cu cremă de căpșuni

În fiecare zi de joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.

Tort cu cremă de căpșuni

Articol editat de Radio Resita, 28 martie 2024, 07:47

Tort cu crema de căpșuni este rețeta de astăzi.
Ingrediente:
– un kg de căpșuni
– biscuiți graham
– o cutie de cremă de brânză, la temperatura camerei
– o cutie de lapte condensat îndulcit
– două plicuri de budincă instant cu aromă de cheesecake
– 3 căni de lapte
– topping pe care-l împărțim.

Spălăm căpșunile, le feliem și le pune deoparte stratificate.
Tapetăm partea de jos a unui vas de copt cu biscuiți Graham și facem o bază solidă.

Într-un castron mare, batem crema de brânză și laptele condensat îndulcit până când amestecul este omogen și cremos. Adăugăm amestecurile de budincă de cheesecake și laptele. Continuăm să amestecăm la foc mic timp de aproximativ 5 minute, sau până când amestecul începe să se îngroașe. Încorporăm ușor o cutie de topping până se combină bine.
Turnăm jumătate din amestecul de cremă de brânză peste stratul de biscuiți Graham din vasul de copt. Aranjăm un strat de căpșuni feliate peste crema de brânză. Punem un alt strat de biscuiți Graham. Întindeți deasupra amestecul de cremă de brânză rămasă, apoi adăugăm un alt strat de căpșuni.
Acoperim vasul și îl punem la frigider între 6 și 8 ore pentru a permite prăjiturii să se întărească și aromelor să se căsătorească.

Înainte de servire acoperim tortul cu toppingul rămas. Zdrobim biscuiții Graham rămasi și îi presărăm deasupra pentru un plus de textură și decor.
Această prăjitură este un deliciu răcoritor, cremos, pe cât de ușor de făcut, pe atât de delicios. Fără a fi nevoie de coacere, este desertul perfect, oferind un răgaz în zilele calde ce vor urma. Combinația de căpșuni suculente, topping pufos și umplutură bogată de brânză cu cremă între straturi de biscuiți Graham crocanți va face din aceasta o preferință pentru orice ocazie. Bucurați-vă de simplitatea și dulceața acestui răsfăț încântător!

Serviți cu poftă și vă bucurați de această delicatesă, dar să nu uitați că dulciurile se consumă cu responsabilitate, nu cu regularitate.
Doar ne-ndulcim, nu ne săturăm, să nu facem diabet sau să ne îngrășăm.

Daniel Babun

Etichete:
Rețeta tradițională de Prăjitură Milano
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 2 octombrie 2025, 05:00

Rețeta tradițională de Prăjitură Milano

Astăzi vă prezentăm un desert clasic românesc, nelipsit din caietele de rețete ale bunicilor: Prăjitura Milano. Deși numele trimite cu gândul...

Rețeta tradițională de Prăjitură Milano
Prânzul de duminică: rețete savuroase cu salată de avocado și creveți, friptură de porc la cuptor și tartă cu fructe de pădure
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 14 septembrie 2025, 06:00

Prânzul de duminică: rețete savuroase cu salată de avocado și creveți, friptură de porc la cuptor și tartă cu fructe de pădure

Duminica este ziua dedicată familiei și celor dragi, iar un prânz de duminică delicios, servit cu bună dispoziție și un vin de calitate,...

Prânzul de duminică: rețete savuroase cu salată de avocado și creveți, friptură de porc la cuptor și tartă cu fructe de pădure
Dieta mediteraneană: chiftele rustice de vită și porc
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 13 septembrie 2025, 06:00

Dieta mediteraneană: chiftele rustice de vită și porc

Sâmbăta este ziua în care vă invităm să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, alegând preparate ușoare, rapide și echilibrate,...

Dieta mediteraneană: chiftele rustice de vită și porc
Prânzul de duminică: rețete savuroase cu ciolan de porc, legume călite și desert clasic
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 24 august 2025, 07:19

Prânzul de duminică: rețete savuroase cu ciolan de porc, legume călite și desert clasic

Duminica este despre familie, voie bună și bucuria unei mese împărtășite cu cei dragi. La Radio Reșița, vă propunem un meniu complet pentru...

Prânzul de duminică: rețete savuroase cu ciolan de porc, legume călite și desert clasic
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 3 august 2025, 06:14

Prânzul de duminică la Radio Reșița: Rețete savuroase pentru o masă în familie

Duminica este momentul perfect pentru a petrece timp de calitate în familie, iar o masă de prânz gustoasă și echilibrată completează perfect...

Prânzul de duminică la Radio Reșița: Rețete savuroase pentru o masă în familie
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 2 august 2025, 06:00

Sâmbăta mediteraneană la Radio Reșița: Dieta mediteraneană – mai mult decât o rețetă, un stil de viață

În fiecare sâmbătă, la Radio Reșița, ne lăsăm inspirați de aromele lumii mediteraneene. Astăzi, nu vă propunem o rețetă anume, ci vă...

Sâmbăta mediteraneană la Radio Reșița: Dieta mediteraneană – mai mult decât o rețetă, un stil de viață
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 1 august 2025, 06:05

Rețeta de vineri: Pește prăjit cu cartofi crocanți și piure de mazăre – un clasic reinventat

Vineri, la Radio Reșița, este ziua dedicată rețetelor cu pește și fructe de mare – ingrediente esențiale într-o alimentație echilibrată,...

Rețeta de vineri: Pește prăjit cu cartofi crocanți și piure de mazăre – un clasic reinventat
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 31 iulie 2025, 06:01

Rețeta dulce de joi: Goxua – desertul tradițional basc cu frișcă, pandișpan și cremă de vanilie

Ca în fiecare joi, la Radio Reșița pătrundem în universul plin de culoare și rafinament al dulciurilor internaționale, unde desertul este nu...

Rețeta dulce de joi: Goxua – desertul tradițional basc cu frișcă, pandișpan și cremă de vanilie