Ascultă Radio România Reșița Live

Hawawshi – rețetă din Orientul Mijlociu

Ziua de miercuri am dedicat-o fastuoaselor, delicioaselor și fabuloaselor preparate ale Orientului Mijlociu.
Datorită istoriei sale bogate, culturii străvechi și locației excelente, pe țărmul Mediteranei, bucătăria egipteană are ingrediente bogate atât din mare, cât și din câmpiile care acoperă vastul său teritoriu. Invaziile și cuceririle pe care le-au suferit în trecut au făcut ca bucătăria lor să fie mai asemănătoare cu cea arabă decât cu cea africană. Carnea este unul dintre cele mai folosite ingrediente în pregătirea mâncărurilor lor. În bucătăria egipteană nu lipsește orezul, cu care sunt pregătite unele dintre cele mai populare mâncăruri ale sale, precum mashi și kushari. Este, de asemenea, o gastronomie bogată în dulciuri, unde se găsește delicioasa  baklava.

Hawawshi – rețetă din Orientul Mijlociu

Articol editat de Radio Resita, 13 martie 2024, 07:13

Vă propun să gustați Hawawshi.
Acest fel de mâncare este un fel de buzunare în pâine.
Ingredientele necesare sunt:
– jumătate de kg de carne de vite tocată
– două roșii, tăiate brunoise, adică în cubulețe
– câte o ceapă mare și un ardei gras verde tăiate la fel
– boia, coriandru, scorțișoară și nucșoară macinate, după gust
– o lingură de ulei vegetal
– sare și piper măcinat
– lipii mai groase

Preîncălziți cuptorul la 165 de grade Celsius.
Încinge-ți o tigaie mare la foc mediu spre înalt. Gătiți amestecând carnea tocată de vită până când se rumenește și se fărămițează, cam 7 minute. Se lasă să se răcească puțin.

Amestecați carnea de vită cu roșiile, ceapa, ardeiul gras, boia de ardei, coriandru, scorțișoară, nucșoară, sare și piper într-un castron mare până se combină bine. Umpleți amestecul în interiorul lipiilor pe care le-ați secționat pe mijloc.
Ungeți lipiile cu ulei vegetal și înfășurați fiecare bucată în folie de aluminiu pe care o așezați pe o tava de copt.
Se introduce în cuptorul preîncălzit până se gătesc legumele și devin fragede, aproximativ 30 de minute. În loc de carne de vită se poate folosi și cea de miel. Se pot utiliza ce condimente vă plac.

Poftă bună și să aveți parte numai de bine!

Daniel Babun

(exoticca-com; allrecipes.com)

Etichete:
Varză dulce cu carne – rețetă sârbească
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 27 octombrie 2025, 07:52

Varză dulce cu carne – rețetă sârbească

În fiecare zi de luni, descoperim rețete europene cu savoarea cărora ne delectăm și ne bucurăm de gusturile și aromele lor. Astăzi urcăm...

Varză dulce cu carne – rețetă sârbească
Pinar Tatlisi – desertul oriental care te cucerește cu aromă de trandafiri și migdale
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 23 octombrie 2025, 06:00

Pinar Tatlisi – desertul oriental care te cucerește cu aromă de trandafiri și migdale

Ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică a dulciurilor, plină de culoare, rafinament și gusturi de neuitat. Tortul rămâne, desigur,...

Pinar Tatlisi – desertul oriental care te cucerește cu aromă de trandafiri și migdale
Ouă Humayun
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 22 octombrie 2025, 05:00

Ouă Humayun

Miercurea, redescoperim împreună fastuoasele, delicioasele și fabuloasele mâncăruri ale Orientului Mijlociu – o lume plină de mirodenii,...

Ouă Humayun
Prânzul de duminică: supă cremă de cartofi, friptură bavareză și găluște de cartofi – aromele autentice ale Germaniei în farfurie
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 12 octombrie 2025, 06:00

Prânzul de duminică: supă cremă de cartofi, friptură bavareză și găluște de cartofi – aromele autentice ale Germaniei în farfurie

Duminica – ziua familiei, a bucuriei și a gustului desăvârșit Duminica este, prin tradiție, ziua dedicată familiei și celor dragi – un...

Prânzul de duminică: supă cremă de cartofi, friptură bavareză și găluște de cartofi – aromele autentice ale Germaniei în farfurie
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 11 octombrie 2025, 05:00

Pui umplut cu orez, stafide și condimente – gust mediteranean, sănătate și echilibru în farfurie

Sâmbăta este ziua în care vă propun o rețetă inspirată din bucătăria mediteraneană, recunoscută la nivel mondial pentru echilibrul dintre...

Pui umplut cu orez, stafide și condimente – gust mediteranean, sănătate și echilibru în farfurie
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 10 octombrie 2025, 09:28

Ciorbă scoțiană de pește afumat – gust fin și echilibru în farfurie

În fiecare vineri, vă invit să redescoperiți savoarea mâncărurilor din pește și fructe de mare, alimente esențiale pentru o viață...

Ciorbă scoțiană de pește afumat – gust fin și echilibru în farfurie
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 7 octombrie 2025, 05:40

Peameal Bacon – delicatesa canadiană

Bine v-am regăsit pe frecvențele Radio Reșița, la rubrica „Rețetă din America”, unde în fiecare zi de marți descoperim gusturi autentice...

Peameal Bacon – delicatesa canadiană
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 6 octombrie 2025, 05:00

Rețetă europeană: Fideos al Horno – savoare mediteraneană cu homar, direct din Gibraltar

Astăzi traversăm Marea Mediterană și poposim pe spectaculoasa stâncă Gibraltar, acolo unde influențele britanice, spaniole și italiene se...

Rețetă europeană: Fideos al Horno – savoare mediteraneană cu homar, direct din Gibraltar