Ascultă Radio România Reșița Live

Cozonac cu carne în foi de varză murată

Rubrica de duminică este consacrată mâncărurilor românești. Îmi face o deosebită plăcere să descopăr vechi rețete din bucătăriile regiunilor românești și binențeles să le și prepar.
Cozonac cu carne în foi de varză murată este o rețetă din Argeș pe care o propun să o gătiți. Credeți- mă că veți fi încântați de aromele și savorile preparatului.
Mărturisesc că mie îmi place carnea tocată. De fapt îmi place orice fel de carne.

Articol editat de Radio Resita, 26 noiembrie 2023, 11:23

Pentru prepararea Cozonacului cu carne în foi de varză murată ne trebuie:
– un kg de carne tocată în amestec de capră și porc. Puteți folosi și carne de vită.

Mai sunt necesare:
– 3 ouă
– două cepe
– 4 căței de usturoi
– foi de varză murată;
– 200 gr de caș
– câte o jumătate de linguriță de piper alb măcinat și cimbru

Se mai cuvine la gătit
-200 gr. de mozarella
-3 linguri de bulion de gogoșari
-Sare după gust.

Să preparăm Cozonacul cu carne în foi de varză murată.

Punem varza murată la dezacrit peste noapte, la congelator până devine moale, fină și maleabilă.
Se procesează într-un robot de bucătărie sau se zdrobesc ceapa, usturoiul și se pun peste carnea tocată. Se adaugă ouăle crude, cimbrul, paprika, piperul alb măcinat, sare după gust. Omogenizăm compoziția, amestecând și frământând cu degetele.

Într-o formă de chec se pun foile de varză în așa fel încât să acopere interiorul. Punem compoziția de carne și presărăm din abundență caș ras prin răzătoare. Unim foile de varză în așa fel încât să acopere complet carnea și dăm forma la cuptor pentru circa o ora sau până când este coaptă compoziția. După ce s-a gătit rămâne 15 minute afară din cuptor pentru combinarea gusturilor.

Servim cu mămăligă. Putem turna și smântână acră și grasă, cine poftește.

Poftă bună și să aveți parte numai de bine.

Daniel Babun

(gurmandino.ro)

Etichete:
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 30 iunie 2025, 05:00

Orez cu mușchiuleț de porc, gust autentic din munții Spaniei

În fiecare luni, explorăm gusturi autentice din gastronomia continentului. Astăzi, ne oprim în inima munților Spaniei, unde preparatele sunt...

Orez cu mușchiuleț de porc, gust autentic din munții Spaniei
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 29 iunie 2025, 08:00

Prânzul de duminică în familie – Rețetă tradițională cu ciorbă, carne și desert

A sta la masă cu familia duminica și a lua împreună prânzul este o mică sărbătoare, un moment de consolidare a relațiilor, în compania unei...

Prânzul de duminică în familie – Rețetă tradițională cu ciorbă, carne și desert
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 28 iunie 2025, 07:00

Spaghetti Frittata

Sâmbăta este ziua perfectă pentru a găti ceva sănătos, echilibrat și plin de vitamine, iar astăzi vă propunem o rețetă simplă și...

Spaghetti Frittata
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 27 iunie 2025, 07:00

Pește umplut cu crabi și cremă de lămâie

Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița! În fiecare zi de vineri vă propun o rețetă delicioasă și sănătoasă, în care peștele –...

Pește umplut cu crabi și cremă de lămâie
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 26 iunie 2025, 07:00

Flan parizian de ciocolată 

Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița! În fiecare zi de joi pătrundem în lumea dulce a deserturilor rafinate, iar astăzi vă propunem...

Flan parizian de ciocolată 
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 25 iunie 2025, 07:00

Plăcintă cu legume și feta – Rețetă din bucătăria Orientului Mijlociu

Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița! Miercurea este dedicată fastuoaselor și aromatelor preparate din bucătăria Orientului...

Plăcintă cu legume și feta – Rețetă din bucătăria Orientului Mijlociu
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 24 iunie 2025, 07:07

Carne de porc mărunțită cu orez picant – Rețetă din bucătăria americană

Marțea este dedicată rețetelor din America de Nord, Centrală, de Sud și din zona Caraibelor, unde gastronomia este o explozie de arome,...

Carne de porc mărunțită cu orez picant – Rețetă din bucătăria americană
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 23 iunie 2025, 07:00

Friptură de vițel cu legume sotate – Rețetă europeană savuroasă

Poftă bună și bucură-te de savoarea autentică a Alpilor francezi! Această friptură de vițel cu legume sotate este alegerea...

Friptură de vițel cu legume sotate – Rețetă europeană savuroasă