Ascultă Radio România Reșița Live

Pasta con le sarde

În fiecare zi de vineri vă prezint o rețetă în care se regăsesc peștii de apă dulce, sărată sau fructele de mare. Carnea de pește este una dintre cele mai sănătoase pentru om. Vitaminele și mineralele, sursele importante de acizi grași sănătoși și numărul mic de calorii fac din acest aliment o alternativă la carnea de porc sau vită, care sunt digerate mult mai greu în stomac.

Articol editat de Valentina Adam, 10 noiembrie 2023, 08:42 / actualizat: 11 noiembrie 2023, 8:44

Italienii susțin că la mesele săptămânale trebuie să fie de cel puțin 2-3 ori pește. Săruri minerale, vitamine, proteine, Omega 3, nimic nu lipsește din pești. Și beneficiile sale trec din generație în generație.
Inima, oasele, creierul, vederea, mușchii,  totul devine mai puternic datorită  peștelui. Consumul de pește ne protejează de riscurile bolilor grave și, în general, ale îmbătrânirii organismului nostru. De aceea  peștele  face minuni.

Spaghete cu sardine este preparatul pe care vi-l prezint astăzi.
Pasta con le sarde este un fel de mâncare marca Siciliei, datorită abundenței de fructe de mare proaspete, frumoase care se găsesc în sudul Italiei. Rețeta de astăzi, însă, folosește sardine conservate, care se potrivesc foarte bine,  dacă nu puteți obține proaspete cum mi s-a întâmplat și mie.

Ingrediente necesare:
– 300 de gr de file de sardine
– 300 de gr spaghete
– 4 roșii potrivite
– o caserolă de baby spanac
– 30 de gr de ricotta
– un bulb de fenicul
– o lămâie și un lime
– fulgi de ardei iute, sare și piper negru după preferințe.

Tăiem roșiile în două și scoatem semințele, după care le vom pune în blender. Tot acolo punem și fileurile de sardine  împreună cu uleiul în care au fost conservate. Mixăm bine până când compoziția devine netedă. Dacă este prea densă puteți picura puțină apă. Spălăm baby spanacul sub jet de apă, după care îl opărim scurt și îl lăsăm într-o strecurătoare.  
Punem spaghetele la fiert în apă clocotită cu sare. Până ce se fierb, adunăm frunzele de fenicul și le rezervăm. Feliem foarte fin bulbul feniculului.

Scurgem spaghetele și le punem alături de fenicul peste spanacul din strecurătoare. Amestecăm toate ingredientele. Turnăm peste și mixajul de sardine și roșii.

Stoarcem sucul de la lămâie și lime sau doar unul dintre cele două. Dacă doriți, se poate îmblânzi zeama de lămâie cu puțină apă în care au fiert pastele.
Reglăm gustul cu sare și piper, presărăm și ricotta  și radem puțină coajă de lămâie. (rețetă siciliană văzută și la Jamie Oliver)

Poftă bună și să aveți parte numai de bine.

Daniel Babun

foto captura video- youtube

Etichete:
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 30 iunie 2025, 05:00

Orez cu mușchiuleț de porc, gust autentic din munții Spaniei

În fiecare luni, explorăm gusturi autentice din gastronomia continentului. Astăzi, ne oprim în inima munților Spaniei, unde preparatele sunt...

Orez cu mușchiuleț de porc, gust autentic din munții Spaniei
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 29 iunie 2025, 08:00

Prânzul de duminică în familie – Rețetă tradițională cu ciorbă, carne și desert

A sta la masă cu familia duminica și a lua împreună prânzul este o mică sărbătoare, un moment de consolidare a relațiilor, în compania unei...

Prânzul de duminică în familie – Rețetă tradițională cu ciorbă, carne și desert
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 28 iunie 2025, 07:00

Spaghetti Frittata

Sâmbăta este ziua perfectă pentru a găti ceva sănătos, echilibrat și plin de vitamine, iar astăzi vă propunem o rețetă simplă și...

Spaghetti Frittata
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 27 iunie 2025, 07:00

Pește umplut cu crabi și cremă de lămâie

Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița! În fiecare zi de vineri vă propun o rețetă delicioasă și sănătoasă, în care peștele –...

Pește umplut cu crabi și cremă de lămâie
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 26 iunie 2025, 07:00

Flan parizian de ciocolată 

Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița! În fiecare zi de joi pătrundem în lumea dulce a deserturilor rafinate, iar astăzi vă propunem...

Flan parizian de ciocolată 
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 25 iunie 2025, 07:00

Plăcintă cu legume și feta – Rețetă din bucătăria Orientului Mijlociu

Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița! Miercurea este dedicată fastuoaselor și aromatelor preparate din bucătăria Orientului...

Plăcintă cu legume și feta – Rețetă din bucătăria Orientului Mijlociu
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 24 iunie 2025, 07:07

Carne de porc mărunțită cu orez picant – Rețetă din bucătăria americană

Marțea este dedicată rețetelor din America de Nord, Centrală, de Sud și din zona Caraibelor, unde gastronomia este o explozie de arome,...

Carne de porc mărunțită cu orez picant – Rețetă din bucătăria americană
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 23 iunie 2025, 07:00

Friptură de vițel cu legume sotate – Rețetă europeană savuroasă

Poftă bună și bucură-te de savoarea autentică a Alpilor francezi! Această friptură de vițel cu legume sotate este alegerea...

Friptură de vițel cu legume sotate – Rețetă europeană savuroasă