Ascultă Radio România Reșița Live

Tas Kebab

Ziua de miercuri am dedicat-o fastuoaselor, delicioaselor și fabuloaselor preparate ale Orientului Mijlociu. Deoarece nu am mai fost prin strălucitoarea bucătărie a Turciei de săptămâni bune vă propun pentru această zi de marți să poposim și să simțim aromele Anatoliei.
Bucătăria abundentă a Anatoliei a inspirat de-a lungul secolelor multe civilizații.
Pentru a face cel mai bun tas kebab, cu siguranță trebuie să folosiți carne de vită cu grăsime medie. Un alt ingredient care dă aromă adevăratului tas kebab sunt cartofii prăjiți.  Dacă înmuiați cartofii în apă cu lămâie și sare timp de aproximativ 1 oră, apoi îi uscați și îi prăjiți, cartofii nu vor absorbi ulei și nu vor strica gustul kebabului.
Dacă doriți, puteți omite făina, care va îngroșa apa și obțineți consistență doar cu amidonul din cartofi. Puteți folosi ceapă roșie după ce o dați pe răzătoare.

Tas Kebab

Articol editat de Valentina Adam, 8 noiembrie 2023, 07:52

Să ne apucăm de treabă. Folosim pentru Tas Kebab:
– 800 de grame de cuburi de carne de vițel
– o lingură de ulei de floarea soarelui
– două linguri de unt
– o ceapă de mărime medie
– 3 căței de usturoi
– o lingură de făină
– o lingură de pastă de roșii
– 2 cartofi de mărime medie
– un morcov potrivit
– câteva boabe de piper
– 3 pahare de apă fierbinte
– sare după gust

Punem la încins într-o cratiță o lingură de ulei și două de unt. Adăugăm cuburile de vită și le rumenim până carnea își eliberează zeama. Acum vine rândul să poposească în cratiță ceapa rasă și cățeii de usturoi tocați fin. Continuăm prăjirea alături de carne.
În această etapă, opțional, adăugăm o lingură de făină pe care o prăjim aproximativ 3 minute.

Stingem cu pasta de tomate și amestecăm să nu avem cocoloașe în vas. Reglăm gustul de sare. Ajung în cratiță cartoful și morcovul tăiați cuburi. Punem piperul și apa fierbinte.
Gătim cu capacul pus, la foc mic timp de aproximativ 30 de minute. Serviți imediat carnea și legumele cu bulionul care s-a transformat într-un sos gros.

Poftă bună și să aveți parte numai de bine! 

Daniel Babun

Etichete:
Spaghetti Frittata
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 28 iunie 2025, 07:00

Spaghetti Frittata

Sâmbăta este ziua perfectă pentru a găti ceva sănătos, echilibrat și plin de vitamine, iar astăzi vă propunem o rețetă simplă și...

Spaghetti Frittata
Pește umplut cu crabi și cremă de lămâie
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 27 iunie 2025, 07:00

Pește umplut cu crabi și cremă de lămâie

Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița! În fiecare zi de vineri vă propun o rețetă delicioasă și sănătoasă, în care peștele –...

Pește umplut cu crabi și cremă de lămâie
Flan parizian de ciocolată 
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 26 iunie 2025, 07:00

Flan parizian de ciocolată 

Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița! În fiecare zi de joi pătrundem în lumea dulce a deserturilor rafinate, iar astăzi vă propunem...

Flan parizian de ciocolată 
Plăcintă cu legume și feta – Rețetă din bucătăria Orientului Mijlociu
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 25 iunie 2025, 07:00

Plăcintă cu legume și feta – Rețetă din bucătăria Orientului Mijlociu

Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița! Miercurea este dedicată fastuoaselor și aromatelor preparate din bucătăria Orientului...

Plăcintă cu legume și feta – Rețetă din bucătăria Orientului Mijlociu
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 24 iunie 2025, 07:07

Carne de porc mărunțită cu orez picant – Rețetă din bucătăria americană

Marțea este dedicată rețetelor din America de Nord, Centrală, de Sud și din zona Caraibelor, unde gastronomia este o explozie de arome,...

Carne de porc mărunțită cu orez picant – Rețetă din bucătăria americană
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 23 iunie 2025, 07:00

Friptură de vițel cu legume sotate – Rețetă europeană savuroasă

Poftă bună și bucură-te de savoarea autentică a Alpilor francezi! Această friptură de vițel cu legume sotate este alegerea...

Friptură de vițel cu legume sotate – Rețetă europeană savuroasă
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 22 iunie 2025, 07:55

Prânzul de duminică: supă cu dovlecei, pulpe de pui cu sirop de arțar și budincă de orez cu aromă de trandafir

Duminica este despre tihnă, familie și bucuria de a savura împreună o masă delicioasă. Ne-am gândit să vă oferim o idee completă de meniu...

Prânzul de duminică: supă cu dovlecei, pulpe de pui cu sirop de arțar și budincă de orez cu aromă de trandafir
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 15 iunie 2025, 07:00

Prânzul de duminică – Rețete savuroase pentru o masă în familie, cu pește, pui și înghețată de casă

Masa perfectă de duminică începe cu dragoste, continuă cu savoare și se încheie cu dulceață La Radio Reșița, duminica este ziua dedicată...

Prânzul de duminică – Rețete savuroase pentru o masă în familie, cu pește, pui și înghețată de casă