Ascultă Radio România Reșița Live

Tas Kebab

Ziua de miercuri am dedicat-o fastuoaselor, delicioaselor și fabuloaselor preparate ale Orientului Mijlociu. Deoarece nu am mai fost prin strălucitoarea bucătărie a Turciei de săptămâni bune vă propun pentru această zi de marți să poposim și să simțim aromele Anatoliei.
Bucătăria abundentă a Anatoliei a inspirat de-a lungul secolelor multe civilizații.
Pentru a face cel mai bun tas kebab, cu siguranță trebuie să folosiți carne de vită cu grăsime medie. Un alt ingredient care dă aromă adevăratului tas kebab sunt cartofii prăjiți.  Dacă înmuiați cartofii în apă cu lămâie și sare timp de aproximativ 1 oră, apoi îi uscați și îi prăjiți, cartofii nu vor absorbi ulei și nu vor strica gustul kebabului.
Dacă doriți, puteți omite făina, care va îngroșa apa și obțineți consistență doar cu amidonul din cartofi. Puteți folosi ceapă roșie după ce o dați pe răzătoare.

Tas Kebab

Articol editat de Valentina Adam, 8 noiembrie 2023, 07:52

Să ne apucăm de treabă. Folosim pentru Tas Kebab:
– 800 de grame de cuburi de carne de vițel
– o lingură de ulei de floarea soarelui
– două linguri de unt
– o ceapă de mărime medie
– 3 căței de usturoi
– o lingură de făină
– o lingură de pastă de roșii
– 2 cartofi de mărime medie
– un morcov potrivit
– câteva boabe de piper
– 3 pahare de apă fierbinte
– sare după gust

Punem la încins într-o cratiță o lingură de ulei și două de unt. Adăugăm cuburile de vită și le rumenim până carnea își eliberează zeama. Acum vine rândul să poposească în cratiță ceapa rasă și cățeii de usturoi tocați fin. Continuăm prăjirea alături de carne.
În această etapă, opțional, adăugăm o lingură de făină pe care o prăjim aproximativ 3 minute.

Stingem cu pasta de tomate și amestecăm să nu avem cocoloașe în vas. Reglăm gustul de sare. Ajung în cratiță cartoful și morcovul tăiați cuburi. Punem piperul și apa fierbinte.
Gătim cu capacul pus, la foc mic timp de aproximativ 30 de minute. Serviți imediat carnea și legumele cu bulionul care s-a transformat într-un sos gros.

Poftă bună și să aveți parte numai de bine! 

Daniel Babun

Etichete:
Rețeta dulce de joi: Goxua – desertul tradițional basc cu frișcă, pandișpan și cremă de vanilie
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 31 iulie 2025, 06:01

Rețeta dulce de joi: Goxua – desertul tradițional basc cu frișcă, pandișpan și cremă de vanilie

Ca în fiecare joi, la Radio Reșița pătrundem în universul plin de culoare și rafinament al dulciurilor internaționale, unde desertul este nu...

Rețeta dulce de joi: Goxua – desertul tradițional basc cu frișcă, pandișpan și cremă de vanilie
Rețetă de miercuri din Orientul Mijlociu: Hibeș – aperitiv cremos cu tahini și arome otomane
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 30 iulie 2025, 06:00

Rețetă de miercuri din Orientul Mijlociu: Hibeș – aperitiv cremos cu tahini și arome otomane

În fiecare miercuri la Radio Reșița, explorăm aromele rafinate și condimentate ale Orientului Mijlociu, un spațiu culinar influențat de...

Rețetă de miercuri din Orientul Mijlociu: Hibeș – aperitiv cremos cu tahini și arome otomane
Rețetă de marți din America Latină: Papas a la Huancaína – gust picant din Peru și Bolivia
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 29 iulie 2025, 06:00

Rețetă de marți din America Latină: Papas a la Huancaína – gust picant din Peru și Bolivia

Marțea, la Radio Reșița, explorăm arome de pe cele două continente americane, iar astăzi vă aducem o rețetă savuroasă din America de Sud....

Rețetă de marți din America Latină: Papas a la Huancaína – gust picant din Peru și Bolivia
Rețetă europeană de luni: Olla Aranesa – preparatul tradițional din inima munților Pirinei
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 28 iulie 2025, 06:00

Rețetă europeană de luni: Olla Aranesa – preparatul tradițional din inima munților Pirinei

În fiecare luni, la Radio Reșița, vă invităm într-o călătorie gastronomică europeană, descoperind rețete tradiționale din regiunile cu...

Rețetă europeană de luni: Olla Aranesa – preparatul tradițional din inima munților Pirinei
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 13 iulie 2025, 07:00

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac, conopidă la tigaie cu chorizo și migdale, plăcintă rapidă cu brânză fără blat

Duminica este despre liniște, familie și bucuria de a sta împreună la masă. Este ziua în care mâncarea bună aduce oamenii aproape, în jurul...

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac, conopidă la tigaie cu chorizo și migdale, plăcintă rapidă cu brânză fără blat
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 10 iulie 2025, 05:11

Tort cu mousse de dovleac

În fiecare joi pătrundem în universul dulce al deserturilor rafinate, iar astăzi vă propunem un tort spectaculos fără coacere: Tort cu mousse...

Tort cu mousse de dovleac
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 5 iulie 2025, 05:39

Macrou cu penne – rețetă mediteraneană

Sâmbăta este despre mese ușoare, rapide și pline de nutrienți. Astăzi vă propun o rețetă simplă și revigorantă: salată caldă cu macrou...

Macrou cu penne – rețetă mediteraneană
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 4 iulie 2025, 05:35

Macrou la cuptor – rețeta sănătoasă și gustoasă

Vinerea este despre sănătate, prospețime și arome marine. Astăzi vă propunem o rețetă simplă și delicioasă: macrou la cuptor, pregătit cu...

Macrou la cuptor – rețeta sănătoasă și gustoasă