Ascultă Radio România Reșița Live

Rețeta dulce de bucătărie: Tort Nutella

În fiecare zi de joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.
 Rețeta de astăzi îmbină dulceața cremei de alune cu prospețimea unui desert de vară-  Tortul Nutella. Este un dulce delicios având cremă de brânză amestecată cu Nutella, pentru a crea un mousse moale, așezat pe o bază de biscuți crocanți. Acest tort Nutella  este ideal pentru lunile de vară, deoarece nu necesită folosirea cuptorului și se pretează perfect pentru a fi pregătit chiar și în zilele cele mai caniculare. Tortul Nutella este o adevărată tentație la care este imposibil de rezistat. Vă veți îndrăgosti de acest deliciu  la prima înghițitură.
Avem de treabă cu:
– o formă de tort cu baza de 24 de cm
– 500 de gr de Nutella
– 180 de gr de biscuiti digestivi
– 80 de gr de unt
– 500 de gr de mascarpone
– 30 de gr de boabe de fistic sau de alune.
Începem prin a topi untul într-o cratiță la foc foarte mic, apoi îl lăsăm să se răcească. Între timp, rupem biscuiții uscați și îi amestecăm cu un mixer până obținem o pudră. Punem biscuiții mixați într-un castron, turnăm untul topit și răcit și amestecăm bine până obținem un compus nisipos. Ungem forma de tort cu diametrul de 24 cm și o tapetăm cu hârtie de copt. Turnăm amestecul de biscuiți și cu ajutorul unei spatule nivelăm bine, pentru a crea baza de biscuiti. Se poate și lovi forma de masă pentru o compactizare mai bună. Se pune la frigider pentru 30 de minute sau la congelator pentru  zece minute.
În acest timp ne dedicăm umpluturii. Turnăm crema mascarpone într-un bol și adăugăm o lingură de Nutella, apoi amestecăm bine cu un tel. În acest moment adăugăm restul de Nutella și continuăm să amestecăm cu telul până obținem o cremă fină. Scoatem tava din frigider și turnăm amestecul de brânză și Nutella pe baza de biscuiți solidificată.
Nivelăm bine suprafața cu o spatulă, acoperim cu folie de plastic și lăsăm să se întărească la frigider pentru cel puțin șase ore. Este mai bine dacă lăsăm la rece peste noapte. Transferăm apoi tortul într-un vas de servire și decorăm după dorință cu fistic tocat. Dacă doriți puteți înlocui fisticul cu alune tocate. Se poate pune și frișcă. Se servește rece dar nu de la congelator.
Prăjiturile se consumă cu responsabilitate. Doar ne-ndulcim,…. nu ne săturăm, să nu facem diabet sau…. să ne îngrășăm. La bună reauzire.

Rețeta dulce de bucătărie: Tort Nutella

Articol editat de Radio Resita, 20 iulie 2023, 07:00

(Daniel Babun)

Etichete:
Prânz de duminică în familie
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 23 martie 2025, 08:35

Prânz de duminică în familie

Duminica în familie înseamnă mai mult decât o simplă masă – este un moment de reconectare, un ritual care aduce împreună gustul,...

Prânz de duminică în familie
Pulpă de porc înăbușită în stil calabrez
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 22 martie 2025, 09:34

Pulpă de porc înăbușită în stil calabrez

Pulpă de porc înăbușită în stil calabrez – Aromă autentică italiană pe masa ta Bine ai revenit în bucătăria inspirației mediteraneene!...

Pulpă de porc înăbușită în stil calabrez
Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac și cartof dulce, conopidă cu chorizo și migdale și plăcintă rapidă cu brânză
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 16 martie 2025, 09:42

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac și cartof dulce, conopidă cu chorizo și migdale și plăcintă rapidă cu brânză

Prânzul de duminică alături de familie este un moment special, o tradiție care aduce împreună gusturile autentice și conversațiile calde....

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac și cartof dulce, conopidă cu chorizo și migdale și plăcintă rapidă cu brânză
Papricaș de porc cu găluște – Rețetă tradițională românească
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 9 martie 2025, 06:00

Papricaș de porc cu găluște – Rețetă tradițională românească

Papricaș de porc cu găluște este o rețetă românească autentică, apreciată pentru gustul său bogat și aroma inconfundabilă. Este...

Papricaș de porc cu găluște – Rețetă tradițională românească
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 2 martie 2025, 10:05

Prânzul de duminică: Ciorbă de salată cu afumătură și omletă, pulpă de curcan la cuptor și prăjitură cu ciocolată și sos de portocale

Bucătăria românească este o comoară de arome și tradiții, iar duminica este momentul perfect pentru a descoperi și savura preparate...

Prânzul de duminică: Ciorbă de salată cu afumătură și omletă, pulpă de curcan la cuptor și prăjitură cu ciocolată și sos de portocale
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 23 februarie 2025, 09:18

Prânz de duminică: supă de somon cu legume, carne cu cartofi copți în stil franțuzesc și tort cu gris

Duminica este ziua în care a sta la masă cu familia se transformă într-o mică sărbătoare, în care legăturile familiale se întăresc, iar...

Prânz de duminică: supă de somon cu legume, carne cu cartofi copți în stil franțuzesc și tort cu gris
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 22 februarie 2025, 06:00

Rețeta de Focaccia cu roșii cherry, rozmarin și măsline

Sâmbăta este ziua ideală pentru a aduce pe masă preparate sănătoase și pline de vitamine. Dacă vrei să gătești ceva ușor, rapid și...

Rețeta de Focaccia cu roșii cherry, rozmarin și măsline
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 16 februarie 2025, 10:34

Prânzul de duminică: supă de fasole, mușchi de vită cu varză și ruladă de ciocolată cu zmeură

Prânzul de duminică este momentul perfect pentru a aduna familia în jurul mesei, într-o atmosferă relaxantă. Iată trei rețete savuroase,...

Prânzul de duminică: supă de fasole, mușchi de vită cu varză și ruladă de ciocolată cu zmeură