Şcoli din mediul rural reabilitate cu fonduri europene

cj timis

Agenţia de Dezvoltare Regională Vest a semnat astăzi contractele pentru reabilitarea mai multor şcoli din judeţul Timiş cu finanţare europeană prin POR, suma totală alocată fiind de aproximativ 4,4 milioane de lei.

“Ca urmare a implementării acestor proiecte, un număr de 2.271 de elevi care învaţă în cele şapte şcoli care vor fi reabilitate vor avea condiţii mai bune, ei fiind principalii beneficiari ai proiectului”, a declarat Sorin Maxim, director general al ADR Vest.
Proiectul prevede reabilitarea unor unităţi de învăţământ din comunele Pesac, Moşniţa Nouă, Peciu Nou, Tomeşti şi oraşul Sânnicolau Mare, extinderea şcolilor, reabilitarea termică a acestora, lucrări de electrificare, dotări sanitare.
“Vor urma şi alte şcoli, de această dată cu valori alocate mult mai mari: campusul şcolar din Jimbolia (7 milioane de euro), Liceul N. Lenau din Timişoara (1,5 milioane de euro), J.L Calderon (2,3 milioane de euro) şi C.D. Loga (1,6 milioane de euro), dar şi campusul şcolar Giarmata (aproape 1 milion de euro)”, a adăugat Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.
Fondurile nerambursabile pentru reabilitarea şcolilor sunt acordate în cadrul domeniului major de intervenţie privind Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea unităţilor de învăţământ pentru formare profesională continuă al Regio-POR.
Contractele au fost semnate în cadrul celui al doilea apel de proiecte, care a avut o realocare de fonduri nerambursabile de 17,88 milioane de euro pentru Regiunea Vest şi 173 milioane de euro la nivel naţional.

(Mirabela Afronie)

Cele mai citite

Related Articles