Joe Biden a fost confirmat în mod oficial drept următorul președinte al SUA, în urma rezultatelor voturilor din Colegiile de Electori din toate statele americane, cu excepția unuia, obținând 302 voturi, mai mult decât pragul de 270 de voturi necesare pentru a câștiga președinția SUA.

Electorii din fiecare stat sunt desemnați să reflecte votul popular, câștigat de Joe Biden în urma alegerilor din noiembrie, relatează BBC, citat de Rador.

Preşedintele ales, Joe Biden, a criticat luni în mod ferm refuzul preşedintelui în exerciţiu Donald Trump de a-şi recunoaşte înfrângerea în alegerile prezidenţiale din SUA, inclusiv prin procesele intentate pentru a contesta rezultatul scrutinului, informează France Presse.

„Este o poziţie extremă pe care nu am mai văzut-o până acum”, a declarat Joe Biden în timpul unui discurs pronunţat în fieful său Wilmington din statul Delaware.

„O poziţie care a refuzat să respecte voinţa poporului, să respecte statul de drept şi a refuzat să onoreze Constituţia noastră.

Flacăra democraţiei a fost aprinsă cu mult timp în urmă în această ţară. Şi acum ştim că nimic, nici măcar o pandemie sau un abuz de putere, nu poate stinge această flacără”, a adăugat el, conform Agerpres.

„Integritatea alegerilor noastre a fost păstrată. Acum este timpul să întoarcem foaia. Pentru a ne strânge împreună”, i-a îndemnat pe americani viitorul preşedinte al SUA, care va prelua oficial această funcţie pe 20 ianuarie 2021.

Sursa: RRA