[VIDEO-AUDIO] Tabăra ”Prietenii Munților” de pe Semenic – performanță și prietenie pe schiuri

1177

Pe Semenic s-a încheiat vineri, 10 ianuarie o nouă tabără de schi organizată de Asociația Prietenii Munților Reșița. Peste 100 au fost prezenți la ediția din acest an, din diferite județe.

Actualul președinte al Asociației, Adrian Mateșoane a vorbit despre ceea ce s-a întâmplat în acest an în tradiționala reuniune a micilor schiori, începători sau avansați:

”Tabăra a început în data de 3 ianuarie. Am lucrat cu 110 copii din județele Caraș-Severin, Timiș, Bihor, dar și din București. În fiecare an tabăra se încheie cu un concurs, au avut loc primele etape din Cupa ”Prietenii Munților” pentru începători și avansați. La Pensiunea Colț de Rai a avut loc balul schiorilor cu jocuri de cabană, diverse activități și ”botezul” celor nou veniți. Cel mai tânăr participant are 4 ani jumătate, iar cel mai mare 17 ani și jumătate. Am avut bucuria să-l avem din nou lângă noi pe Helmuth Krubl, președintele onorific al Asociației. Etapa următoare este programată în data de 25 ianuarie pe pârtia Casa Baraj.”

Ca de fiecare dată participanții s-au simțit minunat, ne-au povestit despre ce au făcut în tabără:

Tabăra de schi ”Prietenii Munților” s-a încheiat vineri cu concursul rezervat începătorilor, joi a avut loc pentru avansați, iar joi seară tradiționalul bal al schiorilor, desfășurat la Pensiunea Colț de Rai.

Președintele de onoare al Asociației Prietenii Munților este Helmuth Krubl, președinte este Adrian Mateșoane, iar vicepreședinți: Gelu Ebetiuc, Viorel Grădinaru și Călin Schmelas.

În data de 8 februarie se va desfășura o nouă etapă din Cupa Prietenii Munților, care are loc împreună cu întrecerile Cupei ”Colț de Rai”, organizate de Asociația Prietenii Munților și Pensiunea Colț de Rai.

sursa foto: Asociația Prietenii Munților/Ioan Mato/Cristina Corocan