[AUDIO-VIDEO] Seniorii schiului de pe Semenic s-au reunit în Banatul Montan pentru ediția a 50-a a ”Cupei Veteranilor”

Asociația Prietenii Munților Reșița, în parteneriat cu Centrul Universitar UBB Reșița, organizează în aceste zile a 50-a ediție a Cupei Veteranilor. Joi, 2 martie în foaierul și amfiteatrul Centrului Universitar din municipiul de pe Bârzava a avut loc o expoziție de fotografie și de diverse obiecte, prin intermediul cărora a fost prezentată istoria ”Cupei Veteranilor” de pe Semenic.

Evenimentul a început cu tradiționalul vals al veteranilor pe care l-au interpretat cei peste 100 de seniori ai schiului de Semenic prezenți în amfiteatrul universitar:

” Eu iubesc așa de mult Semenicul, mai mult decât nu pot să vă zic. Adică inima mea și sufletul meu sunt acolo. În primul rând e special că este singurul munte pe care îl știu eu cu nume de floare. Deci floarea Semenic crește pe vârful Semenicului, este o floare albastră foarte frumoasă. Semenicul este muntele nostru, e al al Reșiței”, a afirmat președintele de onoare al Asociației Prietenii Munților, Helmuth Krubl.

”Am organizat o expoziție de fotografii și cu tot felul de trofee câștigate de-a lungul anilor și a fost expusă Cupa mamă care se oferă unui veteran în fiecare an, un altul care a avut o contribuție deosebită în dezvoltarea și promovarea schiului.  50 de ani, în general sunt mulți, practic au fost suficienți cât un nucleu de oameni să înceapă să se întâlnească, să schieze împreună și să se revadă, iar de aici a plecat totul. Sunt vreo 15 ani de când am preluat organizarea acestei cupe”, a spus actualul președinte al Asociației Prietenii Munților, Adrian Mateșoane.

”Cupa Veteranilor a început să aibă loc pe Semenic din 1966. În 1970 a fost inaugurată Cupa Mamă a Veteranilor și de atunci, în fiecare an, această cupă transmisibilă se acordă unui schior, unui om de munte care a avut contribuții deosebit în dezvoltarea Semenicului și a schiului în mod special. Nu este vorba numai de schi alpin, e vorba de schi fond și de doage”, a afirmat vicepreședintele Asociației Pritenilor Munților, Călin Schmelas.

La momentul aniversar, Radio România Reșița a primit din partea Asociației Prietenii Munților distincția și diploma de merit pentru întreaga activitate depusă în promovarea și dezvoltarea stațiunii Semenic. Cupa Veteranilor, ediția 50.

Concursul propriu zis va avea loc sâmbătă, 4 martie, de la ora 10:00 când se desfășoară tradiționalele probe de slalom, schi fond și doage. Seara va avea loc tradiționalul Bal al Veteranilor, unde Cupa mamă va fi atribuită în acest an lui Corneliu Rusitschka, în semn de apreciere a întregii lui activități pe Muntele Semenic.

De același autor

Related Articles