[AUDIO] Distracţia se plăteşte! Mai ales dacă se încalcă legea

Trei persoane din Caraș-Severin au fost rănite în perioada sărbătorilor de iarnă după ce au folosit petarde. Alte 11 au fost amendate pentru că au vândut sau au utilizat articole pirotehnice fără a avea acest drept. Acesta este bilanţul acţiunii „Foc de Artificii”, la nivelul judeţului Caraş-Severin.

Peste 20.000 de articole pirotehnice, în valoare de aproximativ 4 mii de lei, au fost confiscate de polițiști. Au fost constatate peste 20 de infracţiuni și contravenții privind nerespectarea legislației în domeniu, spune purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Alina Boeru.

„În perioada 18 noiembrie 2019 – 6 ianuarie 2020, polițiștii au derulat 31 de activități de prevenire în școli, au controlat 8 persoane fizice şi juridice autorizate și au efectuat 54 de acţiuni și controale în complexe, pieţe şi alte obiective. Astfel, au fost depistate 11 persoane fizice şi juridice neautorizate, fiind constatate 21 de infracţiuni și contravenții privind nerespectarea legislației în domeniu. De asemenea, au indisponibilizate, în vederea confiscării, 15,640 kilograme de articole pirotehnice, din categoriile F1, F2 și P1, în valoare de peste 4.000 de lei”.

Cel mai grav caz s-a întâmplat în noaptea de Revelion, pe raza localității Vrani. Acolo, un copil de 11 ani s-a accidentat după ce a încercat să aprindă o petardă, tip emițător de sunet. Acesta a suferit arsuri la o mână și a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

La nivel naţional, poliţiştii au confiscat peste 74 de tone de articole pirotehnice, în valoare de peste două milioane 200 de mii de lei. Totodată, au fost constatate peste 1.100 de infracţiuni.

Din cauza nerespectării legislației privind articolele pirotehnice, 112 persoane au suferit vătămări (91 rănite de petarde), una dintre ele decedând, în 5 situații au fost produse incendii, iar în alte două cazuri au fost distruse bunuri.

Cele mai citite

Related Articles