[FOTO] Regizorul Iura Luncașu aplaudat la scenă deschisă la Reșița!

453

Seara mult așteptată de cinefilii reșițeni a sosit, iar sala cinematografului reșițean s-a umplut , pentru a aplauda regizorul și distribuția celui de-al doilea film realizat la Reșița și în județ, „Faci sau taci” ț

La finalul filmului regizorul Iura Luncaşu a fost aplaudat la scenă deschisă, moment ce l+a emoţionat în mod special, mărturisind că la Reşiţa se simte întotdeauna ca acasă şi îşi doreşte să continue tradiţa şi să facă alte filme, mai ales că simte că are sprijinul întregii comunităţi.

Dealtfel, în cuvântul său de mulţumire  a cuprins întreaga familie a sa de aici din Banatul de Munte, care prin edilul oraşului, Ioan Popa i-a oferit cadouri lui cât şi colegilor săi din distribuţie.sponsorilor, sustinatorilor si colaboratorilor.

Actorii şi regizorul au apreciat publicul reşiţean şi au transmis mesajul lor prin care i-au invitat pe toţi cei prezenţi să susţină filmul românesc.

„Faci sau taci”este o comedie poliţistă ce accentuează cu umor şi autoironie un ideea că trebuie fiecare să îşi demonstreze asumarea faptelor sale şi mai apoi să emită judecăţi de valoare, dar cel mai important este că acest film, este cel de-al doilea realizat în Caraş-Severin şi totodată transmite cel mai convingător mesaj despre Reşiţa, Banatul Montan şi oamenii acestor locuri.

UPDATE

Prietenul radioului reșițean și al Banatului de Munte, Iura Luncașu, după ce a obținut la  Gala premiilor Gopo 2018: Premiul publicului pentru ”Ghinionistului”, filmul românesc cu cele mai mari încasări în cinematografele româneşti, în anul 2017, cunoaște succesul și cu  cea de-a doua producție „Faci sau taci” vizionată  de un public numeros, aproape 30.000 de oameni în primul weekend de difuzare, ceea ce înseamnă dublu față de „Ghinionistul”.

Reșițenii se vor întâlni cu regizorul și distribuția, într-o gală specială dedicată acestui film, vineri 22 martie, de la ora 21.00 la Cinema Dacia.

În exclusivitate pentru Radio România Reșița, Iura Luncașu a mărturisit că a rămas atașat atât de Radio România Reșița cât  și de oamenii locului, fiindcă întotdeauna a fost sprijinit și primit ca acasă.

„Încă de la bun început când ne-am apucat să filmăm și până astăzi când suntem în plină campanie de promovare a filmului „Faci sau taci” , o altă comedie făcută de mine în Banatul de Munte pentru că m-am atașat enorm de oameni și de locuri și se pare că nici oamenii și nici locurile nu se mai termină, cum îmi place mie să spun, planurile mele de viitor sunt îndreptate tot către acolo, pentru că de la Reșița a plecat noul meu drum în cariera mea independentă, fiindcă de acolo am plecat și acolo o să mă întorc de fiecare dată.Simt că de acolo a plecat o energie foarte bună și iată că lucrurile se dezvoltă și cresc în continuare.Eu mă simt ca acasă la Reșița, e un sentiment de acasă cu senzația că acasă cineva te ajută că oamenii sunt alături de tine și de aceea îmi sunt tare dragi.

Deasemenea îmi aduc aminte, am și scris, după Ghinionistul cât de aproape v-am simțit pe voi de la Radio România Reșița și m-ați promovat cu sufletul și de aceea vin cu cea mai mare plăcere și Acasă pe frecvențele Radio România Reșița.

Noul film „Faci sau taci”are un titlu sugestiv pentru vremurile acestea și cred că ar trebui să îl împrumute cât mai multă lume în perioada aceasta…În următorii 10 ani, cred că numai comedii o să fac pentru că mi-am dat seama că cele mai frumoase adevăruri se spun în glumă…

Aș vrea să mulțumesc lui Laurențiu Plestici pentru că a fost lângă mine de la început, am avut susținerea necondiționat a lui Nelu Popa, primarul nostru,m-a ajutat enorm de mult, oameni de suflet au fost alături de mine fără să le cer ajutorul și asta m-a bucurat enorm pentru că în zona asta independentă e mai greu și când vin oameni în sprijinul tău este extraordinar și le mulțumesc.

Vă aștept vineri 22 martie, ora 21 , la Cinema Dacia din Reșița. Vă mulțumesc din suflet”.

Tot ceea ce mai pot adăuga este că trebuie să fim în continuare alături de prietenul nostru Iura Luncașu, este o datorie de onoare vis-avis de un artist care promovează Banatul de Munte cu profesionalism și fidelitate!

Așadar, Motor:„Faci sau taci”!

Anca Bica Bălălău

Sursa foto-Iura Luncașu