[FOTO] Nichita Stănescu omagiat de Ziua Mondială a Teatrului, la Palatul Cultural!

Cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, 27 martie, dar şi a împlinirii pe 31 martie a 85 de ani de la naşterea marelui poet, Nichita Stănescu, marţi, de la ora 19, iubitorii de teatru şi poezie sunt aşteptaţi la Palatul Cultural pentru a se bucura de un spectacol poetic, realizat de actriţa Camelia Ghinea cu actorii reşiţeni şi elevii săi de la cursurile de teatru, pe versurile poetului Nichita Stănescu.

La manifestare va fi prezent și omul de cultură Gheorghe Jurma care va înobila seara cu mărturisiri despre Îngerul Blond al poeziei românești.

Managerul Teatrului de Vest ne-a destăinuit că a pregătit și o surpriză deosebită ce va fi punctul culminant al serii.

Singurele lucruri reale, singurele lucruri pe care le ducem cu noi până la urmă sunt propriile noastre sentimente, dragostele noastre, patemile noastre, urile şi adversităţile noastre. Mă-ntreb: noi, la capătul vieţii noastre, ce-am lăsa în afară? Bănuiesc că putem lăsa nişte sentimente. Mai puţin de ură, întrucâtva de patemi dar… de dragoste mai ales”, mărturisea NICHITA STĂNESCU…

Cu dragoste pentru Nichita, pentru o seară de teatru poetic, sunteți așteptați la Palatul Cultural.

Nichita Stănescu este cel mai important poet român de după cel de-al doilea război mondial. Odată cu el, prin el, logosul limbii române ia revanșa asupra poeților ei “, după cum spunea  Ștefan Augustin Doinaș.

O seară de poezie sub zodia lui Nichita Stănescu este provocarea căreia să îi răspundeți cu prezența marți,27 martie, de la ora 19.

Intrarea este liberă!

Radio România Reşiţa este partener media al Teatrului de Vest !

Anca Bica Bălălău

 

Cele mai citite

Related Articles