Parcările din Caransebeș – un subiect “greu de ucis” în ședințele consilierilor

656
S

Regulamentul parcărilor din municipiul Caransebeș a fost din nou mărul discordiei în ședința Consiliului Local din această săptămână.

Consilierii PSD doresc trei amendamente la noul regulament: scăderea taxei de parcare de la 2 lei la 1,5 lei pe oră, abonament de 200 lei/an pentru locatarii din zona parcării de pe Halici şi loc de parcare gratuit pentru cei care au avut garaje în acea zonă.

Primarul Felix Borcean este de acord cu ultimul amendament, însă cu o condiție:

”Dacă, cadrul legal permite lucrul acesta, eu sunt de acord. Nu am nici o reticență în a le face această facilitate pe un anumit termen, bineînțeles, celor care au avut de ”suferit” prin măsura demolării garajelor. Însă cred că ceea ce s-a făcut în parcarea din zona Halici, din punct de vedere urbanistic a fost un lucru extrem de lăudabil”.

În privința celorlalte două amendamente, nu s-a ajuns la nici un rezultat așa că edilul Felix Borcean le-a propus consilierilor ca în ședința de săptămâna viitoare, care va fi una extraordinară, proiectul să fie pus din nou pe ordinea de zi:

”Fără a mai face tam-tam în plenul Consiliului Local, să-l discutăm înainte, prietenește, între consilieri și să ajungem la o soluție de compromis, adoptată unanim de Consiliul Local” 

Scăderea taxei de parcare de la 2 lei la 1,5 lei este un alt subiect pe marginea căruia se poate discuta, a declarat primarul Borcean.

El a ținut totuși să precizeze că ”prea multe schimbări arată o inconsecvență din partea administrației locale, pentru că cetățeanul le percepe altfel decât ne-am dori noi. Este o problemă și de adaptare a aparatelor de taxare, trebuie neapărat să ai tot timpul o monedă de 50 de bani la tine. Dar în momentul în care vom constata că într-adevăr parcările sunt goale sau nu au un grad de ocupare foarte ridicat, atunci ne putem gândi că nu este o soluție foarte bună mărirea exagerată a tarifului. Dar atâta vreme cât chiar și cu această dublare a tarifului, de la 1 leu la 2 lei, care nu este foarte mare, parcările sunt doldora de mașini, cred că tariful de 2 lei este unul firesc pentru perioada asta”.

 

Valentina Adam