Garda de Mediu Caraş-Severin: Amendă contravenţională de 40 de mii de lei pentru tăiere de arbori de pe domeniul public

În urma unei sesizări care reclama tăieri de copaci de pe domeniul public din municipiul Caransebeş, Comisariatul Județean Caraș-Severin al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat un control privind încălcarea prevederilor Legii nr. 24/ 2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților, care, la art.12, prevede urmatoarele obligatii:

„(1)Întreţinerea spaţiilor verzi se asigură de către proprietarii şi administratorii acestora.

(5)În cazul arborilor ornamentali (tei, salcâm, castan, arţar, mesteacăn, stejar) plantaţi pe spaţiile verzi de pe domeniul public, precum şi al celor plantaţi în aliniamente în lungul bulevardelor şi străzilor, pe terenurile din zonele urbane şi rurale, este interzisă intervenţia cu tăieri în coroana acestora, cu excepţia lucrărilor de eliminare a ramurilor uscate sau a celor care afectează siguranţa traficului pietonal şi rutier, a imobilelor aflate în apropiere, precum şi a celor de pe traseul reţelelor aeriene.

(6)Deciziile luate la nivelul administraţiilor publice locale de tăiere a arborilor sănătoşi din spaţiile verzi… aflate pe terenurile din zonele urbane, se pun în aplicare numai după obţinerea avizului emis de agenţiile judeţene pentru protecţia mediului…”.

La data controlului, s-a constatat ca decizia de tăiere a arborilor a fost pusă în executare fără a aştepta obţinerea avizului de la autoritatea judeţeană de protecţia mediului.

Ca urmare a neregulilor constatate, s-a aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 40.000 de lei autorităților administrației publice din localitatea respectivă.

Comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu-Comisariatul Caraş-Severin, Remus Blujdea pentru Radio Reşiţa:

Sursa: Comisariatul Județean Caraș-Severin al Gărzii Naţionale de Mediu

9 COMENTARII

  1. Bună ziua!
    Domnule Comisar! La întrare în Rusca Teregova pe partea stânga de ce nu intervenții pe un teren privat sunt depozitate o grămadă mare de mașini și utilaje 100 % nu are autorizație de la dumneavoastră pentru că dacă ar avea ar fi obținută știți Dumneavoastră cu, o zi frumoasă!

  2. La Oravita ,pe str.Prieteniei s-au tăiat în ultimii ani toți pomii ,la rand pe terenul viran, primăria având relație de ,,prietenie”

      • Am plâns în fața primarului, pentru că m-am luat de cine nu trebuie. Cei de la mediu pot studia hărțile din anii trecuți.

  3. Toți idioții taie copacii fără a planta nimic… golănie lăcomie analfabetism funcțional

  4. Bravo domnilor! Vigilenta mai presus de orice. Dar că se fură mii de metri cubi din pădurile județului, nu vedeți?

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles