Cutremur în România

Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a revizuit de la 3,9 la 4 magnitudinea cutremurului care a avut loc miercuri seara, la ora 18:16, în județul Galați.

De asemenea, a revizuit și adâncimea seismului, de la 15 kilometri cât anunțase inițial la 10,5 kilometri.

Conform noilor date, cutremurul s-a produs în apropierea orașelor Galați (11 km), Brăila (27 km), Măcin (33 km), Tîrgu Bujor (34 km) și Berești (56 km).

Miercuri dimineața, la ora la ora 11:11 a mai avut loc un cutremur cu magnitudinea de 3,7 pe scara Richter în județul Buzău, la o adâncime de 113,8 kilometri.

Săptămâna trecută, pe data de 8 august, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 4,3 grade pe Richter, la o adâncime de 150 de kilometri.

De asemenea, în urmă cu două săptămâni, tot în zona seismică Vrancea, dar în județul Buzău, au mai avut loc două cutremure cu magnitudinea de 4,9 grade pe Richter (pe 2 august) și, respectiv de 4,6 grade (1 august).

Cel mai mare cutremur din acest an s-a produs în data de 8 februarie, în județul Buzău, la ora 17:08, și a avut o magnitudine de 5 grade pe Richter, seismul fiind resimțit și la București.

Cele mai citite

Related Articles