Spune NU drogurilor

droguriFie că vorbim despre tutun, alcool, cocaină, marijuana ori extasy, fie că sunt ingerate în cantități mai mari sau mai mici, inhalate sau injectate, legale sau nu, toate produc efecte halucinogene și dau dependență. Un alt numitor comun este acela că distrug mintea, și sănătatea celor ce încep să le consume. Din nefericire, în ultimii ani vârsta celor care încep să fumeze, să consume alcool ori să se drogheze e din ce în ce mai fragedă.[poll id=”91″]

Comercianţii ignoră legile şi vând în continuare alcool şi tutun minorilor. Echipa Radio România Reşiţa a facut un experiment pe această temă. Ascultaţi un reportaj realizat de Daiana Roşca.

Nici în ceea ce priveşte comercializarea alcoolului către minori lucrurile nu stau mai bine. Vânzătorii comit infracţiuni de fiecare dată când vând băuturi alcoolice copiilor care nu au împlinit 18 ani. Asta char dacă legea 61/1991, art. 3, al. 22, republicată în 2011 interzice comercializarea băuturilor alcoolice către minori şi încadrază fapta ca infracţiune. Mai grav este că unele magazine nu au nici măcar anunţul cu privire la faptul că nu comercializează băuturi alcoolice şi ţigări minorilor. Ascultaţi un reportaj realizat de Ovidiu Babolea:

Consumul de droguri nu i-a ocolit nici pe tinerii din Băile Herculane, chiar dacă numărul lor este foarte mic şi nu au ajuns la un grad de dependenţă.  La insistenţele prietenilor şi colegilor, unii au abandonat consumul de droguri, alţii însă nereuşind să facă acest pas. Ce îi determină pe tinerii de pe Valea Cernei să apeleze la droguri, aflăm din reportajul realizat de corespondentul nostru din zonă – Paul-Sever Smadu:

Cele mai citite

Related Articles