Milioane de euro pentru modernizarea sistemului sanitar în România

România are la dispoziție, din partea Comisiei Europene, peste 300 milioane de euro pentru modernizarea sistemului sanitar, dar riscă să piardă aproape jumătate, a avertizat din nou comisarul pentru politici regionale Corina Crețu. Ea a cerut ieri, autorităților centrale și locale să se grăbească cu finalizarea actelor pentru cele trei spitale regionale, astfel încât construcția lor să înceapă cel târziu în 2018.
Comisarul european a făcut aceste declarații la Iași unde se aștepta ca autoritățile să anunțe în sfârșit amplasamentul viitorului spital regional. Studiul pentru construcția acestei unități medicale a fost inițiat în urmă cu aproape doi ani, dar autoritățile nu au putut să aleagă încă un amplasament fără probleme din șapte analizate. Acum ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că anunțul va fi făcut peste o lună, pentru că locul de construcție trebuie să respecte toate criteriile tehnice.
Tot la Iași, comisarul european a evaluat cu primarii marilor orașe din zonă stadiul în care se află implementarea proiectului pilot pentru dezvoltarea regiunii nord-est, una dintre cele mai sărace din țară. Astăzi Corina Crețu are programate întâlniri cu locuitorii din Iași și o vizită la Aeroportul Internațional – modernizat cu fonduri europene.

Sursa: Radio România Regional

Foto: observator.tv

Cele mai citite

Related Articles