Cel puţin 100 de persoane au muriţ iar peste 200 au fost rănite, după ce un incendiu violent a izbucnit la templul Puttingal, din statul indian Kerala, anunţă BBC News.

Incendiul a izbucnit într-o încăpere unde erau depozitate artificii pregătite pentru celebrarea Noului An hindus şi a fost însoţit de mai multe explozii. În timpul deflagraţiei, o clădire din cadrul templului s-a prăbuşit. Peste 200 de persoane au fost rănite, iar cel puţin 100 şi-au pierdut viaţa. Din cauza rănilor extrem de grave, unele dintre trupurile neînsufleţite nu au putut fi identificate şi urmează să li se facă teste ADN, a declarat şeful Poliţiei.

incendiu_templu_india_84039800

Premierul indian Narendra Modi este aşteptat să sosească la faţa locului. El a postat pe Twitter un mesaj în care a afirmat că este “şocat dincolo de cuvinte” de acest tragic eveniment. “Gândurile mele se îndreaptă către familiile celor decedaţi, iar rugăciunile mele sunt pentru cei răniţi”, a scris Modi pe Twiter.

Suflul exploziilor s-a simţit chiar şi la locuinţele aflate la un kilometru distanţă, mai precizează BBC News. “Bucăţi mari de beton zburau prin aer. Unele au căzut în grădina noastră”, a povestit un localnic.

Sursă foto: Realitatea

Daiana Roşca