Peste 15 incendii de vegetație uscată într-o singură zi în Caraș-Severin. Zeci de hectare afectate

Pe parcursul zilei de astăzi, 27 februarie, pompierii au fost solicitați să intervină în mai multe locații din județ. Incendiile au fost lichidate până la această oră (21.00) în marea lor majoritate, însă mai sunt intervenții în desfășurare în Liubcova, între Reșița și Lupac, la Cârnecea și în comuna Cornea.

De asemenea Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Ezeriș intervine pentru lichidarea unui incendiu care se manifestă la vegetație uscată pe raza localității și împrejurimi:

Cel mai semnificativ dintre cele care sunt acum în desfășurare este la ieșire din Reșița către Lupac unde se află trei echipaje care acționează pentru că incendiul se manifestă în mai multe focare. Până acum au fost lichidate două focare, iar echipajele se deplasează de la un focar la celălalt pentru a lichida în întregime incendiul.
În plus se întinde pe zece hectare cel de la Liubcova unde acționează echipajele de la Moldova Nouă și este încă în dinamică.
”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Semenic, locotenent Izabela Ciocoi, care a mai declarat că în ultimele 24 de ore peste 15 astfel de incendii, de vegetație uscată au avut loc.

În plus, în acest moment, Punctul de Lucru Băile Herculane intervine în satul Cuptoare de pe raza comunei Cornea pentru stingerea altui incendiu de vegetație uscată:

Cetățenii sunt obligați să respecte normele privind protecția mediului care interzic arderea vegetație uscate.
Nerespectarea acestor prevederi legale privind interzicerea arderii miriștilor, turbăriilor, litierelor, pădurii, stufului, tufărișului sau vegetației ierboase constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 7.500 de lei la 15.000 de lei pentru persoanele fizice, iar pentru persoanele juridice de la 50.000 de lei până la 100.000 de lei.

Locotenent Izabela Ciocoi:

Cele mai citite

Related Articles