CSM a sancționat un prim procuror din Caraș-Severin! Vezi ce greșeli a făcut!

Prim procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, Adrian Ilarion Târnovieţchi a fost sancţionat de CSM la patru luni de la începerea cercetărilor.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a declanşat în octombrie 2015 o acţiune disciplinară împotriva acestuia pentru exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă. Inspectorii judiciari au constatat că procurorul, într-un număr de 9 cauze, nu a efectuat acte de urmărire penală într-o perioadă de timp îndelungată, de la 1 an şi 3 luni – la 2 ani. Dosarele au fost soluţionate cu aplicarea greşită a dispoziţiilor privind prescripţia răspunderii penale.

Conform publicaţiei on-line Lumea Justiţiei, la concursul de promovare în funcţii de conducere la instanţe şi la parchetele de pe lângă acestea, organizat în perioada 13 septembrie 2013 – 4 decembrie 2013, procurorul Adrian Ilarion Târnoviețchi a obţinut, alături de un alt procuror de la Parchetul Tribunalului Vaslui – cea mai mică notă din concurs,  7,40.

La aceea vreme, Radio România Reşiţa a luat legătura cu prim-procurorul Adrian Ilarion Târnovieţchi, dar nu a dorit să comentează în niciun fel acţiunea inspectorilor judiciari. Acum însă Târnovieţchi a primit un avertisment. Sancţiunea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Cele mai citite

Related Articles