Un bloc din Reşiţa transformat dintr-o ruină, într-un spaţiu modern de locuit!

Proiectul “Trepte spre voluntariat” a fost finalizat! Fostul bloc al fetelor din municipiul Reşiţa a fost la un pas de a se transforma într-o ruină, dar salvarea a venit de la volunatrii Centrului Mansarda, care au sediul în acest imobil. Dacă în urma cu câteva luni clădirea se afla într-o stare deplorabilă, acum spaţiul luceşte de curăţenie.renovare-voluntari-91

Voluntarii împreună cu locatarii au zugrăvit, au înlocuit uşile, geamurile au montat un interfon, au amenajat un spaţiu de recreere şi au înfrumuseţat pereţii cu tablouri pictate de tineri talentaţi. Rezultatul, a adus zâmbetul pe buzele tuturor cetăţenilor care locuiesc aici, ne- a declarat coordonatorul voluntarilor cărășeni, Daniela Lupşan.

hhj

Şi primăria Reşiţa s-a implicat în renovarea acestei clădiri. Aceştia au curăţat subsolul şi în acest an vor amenaja şi spaţiul din spatele imobilului. Acolo se va construi un foişor şi vor fi montate mai multe bănci. Viceprimarul Ioan Crina a fost mulţumit de rezultat şi a declarat că îi va ajuta pe aceşti cetăţeni ori de câte ori vor avea nevoie.picturi

Cei mai fericiţi însă, au fost proprietarii, mandrii că au cea mai frumoasă scara din Reşiţa. în cele 40 de camera ale imobilului traiesc familii cu o situaţie financiară precară, sunt şi câte 6 adulţi şi copii într-o cameră. Aceştia nu şi-au fi permis să facă astfel de investiţii niciodată. Oamenii apreciază gestul şi au promis că vor menţine curăţenia aici.

În viitorul apropiat, voluntarii îşi doresc să se constituie într-un ONG pentru a renova şi alte scări de bloc din municipiul Reşiţa.

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles