I-au tăiat un picior şi două degete deoarece credeau că sunt fermecate

i-au-taiat-un-picior-i-doua-degete_454147

O adolescentă  a trecut printr-o experienţă cumplită din cauza că tenul ei este deschis la culoare.

Potrivit ştirileprotv.ro, hoţii au intrat peste adolescentă în casă şi i-au tăiat două degete de la o mână şi un picior. Potrivit unor superstiţii şocante, oasele fetei sunt considerate fermecate, iar acest lucru i-a ademenit şi pe răufăcători.

Conform sursei, adolescenta în vârstă de 16 ani, are tenul deschis în comparaţie cu alte fete ale etiniei tanzaniene. În comunitatea în care trăia aceasta, oamenii spuneau despre ea că ar fi fermecată deoarece are pielea de culoare deschisă, un lucru foarte rar întâlnit în zona respectivă.

Bibiana Mashamba, victima hoţilor, mărturiseşte clipele de coşmar pe care le-a trăit în noaptea respectivă. Din declaraţiile tinerei, totul s-ar fi întâmplat în jurul orei 23, când în casa ei au dat năvală nişte persoane care i-au tăiat piciorul şi două degete. Timp de 10 luni, Bibiana a fost internată la spitalul din Los Angeles unde a suportat mai multe intervenţii chirurgicale. Spitalul în care a fost internată victima i-a oferit o proteză care o va ajuta cât de cât să trăiască precum un om normal.

Cea mai mare parte a cheltuielilor a fost suportată de Fundaţia African Millenium, care militează pentru pedepsirea vracilor care popovăduiesc asemenea credinţe. Conform supersiţiei din Tanzania, persoanele care reuşesc să creeze o amuletă din oasele unei persoane albicoase se pot îmbogăţi peste noapte.

Din mărturisirile sorei Bibinei, acestea au fost mereu umilite şi pândite de localnicii comuniţăţii în care trăiesc. Viaţa lor în Tanzania este într-un pericol continuu, motiv pentru care fetelor le este frică să se întoarcă acasă deoarece pot ajunge din nou pe mâna bandiţilor.

Deşi lumea a evoluat foarte mult, există locuri în care unii vor să trăiască exact ca în evul mediu, evitând orice posibilitate de dezvoltare, iar din această cauză mii de persoane ajung victime ale credinţei străvechi.

Sursa ştirii: blastingnews.com

Cele mai citite

Related Articles