Parlamentul European a adoptat măsuri de criză #coronavirus

Parlamentul European a adoptat azi noapte, cu majoritate covarsitoare, pachetul de masuri de urgenta propus de Comisia Europeana ca raspuns la criza creata de pandemia de coronavirus.

Intr-o sesiune speciala, supranumita « digitala », eurodeputatii au votat prim email, de la distanta, pentru prima data in istoria de 62 de ani a legislativului.

Presedintele Parlamentului European, David Sassoli a cerut crearea de noi instrumente si mecanisme la nivel european pentru a raspunde crizei economice si sociale si a pledat pentru cresterea considerabila a datoriilor publice iar presedinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen a explicat ca mai ales acum e nevoie de solidaritate europeana.

Asa numita “Inițiativa pentru investiții în răspunsul la coronavirus” a primit un singur vot impotriva in Parlamentul European.

Fondurile  vor merge către sistemele de sănătate, IMM-uri, piețele forței de muncă și alte părți vulnerabile ale economiilor statelor membre.

In legislativ, doar 3 eurodeputati au fost impotriva acordarii de asistența financiară statelor membre și țărilor care negociază aderarea la Uniune afectate grav de o situație de urgență majoră în domeniul sănătății publice.

romania-actualitati.ro

Cele mai citite

Related Articles