[FOTO-VIDEO] Pompierii civili din 7 judeţe au misiune în Caraş-Severin

Cei mai buni pompieri civili din Caraş-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea se află astăzi şi mâine la Caransebeş, unde se desfăşoară etapa zonală a concursurilor destinate Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă. Din fiecare judeţ participă câte două echipaje, iar primele clasate vor ajunge în faza naţională a competiţiei.

La ceremonia de deschidere din această dimineaţă au participat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, subprefectul Cătălin Hogea şi primarul Caransebeşului, Felix Borcean. Cu toţii au urat succes competitorilor şi au subliniat importanţa acestor servicii civile în gestionarea situaţiilor de urgenţă care pot apărea la nivelul fiecărei localităţi. A fost intonat imnul de stat şi a urmat o scurtă paradă.

Silviu Hurduzeu, președintele CJ Caraș-Severin

„Vă felicit pentru activitatea pe care o depuneți în comunitățile locale, știu cât este de dificil și știu cu ce situații vă confruntați la fiecare intervenție. Vă doresc succes, o competiție frumoasă și să rămâneți cu amintiri plăcute de la Caransebeș”, le-a transmis primarul Borcean participanților la competiția organizată de ISU Semenic.

Concursul propriu-zis constă în trei probe prevăzute de regulament: Pista cu obstacole pe 100 m, Ștafeta 4×100 m şi Dispozitivul de intervenţie.

Județul Caraş-Severin este reprezentat de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bocșa și Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă  TMK Reșița.

Dan Olaru, SVSU Bocșa

Emisiunea de astăzi, „Oameni MAI aproape de tine”, difuzată la ora 14.15, este realizată de pe stadionul municipal din Caransebeş, acolo unde se desfăşoară concursurile profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă din regiune.

De același autor

Related Articles