Hip-hopul a dominaţ anul acesta, premiile industriei muzicale americane, în ciuda faptului că acestea au fost ignorate de unii dintre cei mai cunoscuţi artişti ai genului.

Dincolo de supremaţia hip-hopului ca gen muzical, însă, în centrul atenţiei ceremoniei de decernare a premiilor Grammy s-au aflat femeile şi forţa acestora.

„This is America” al lui Childish Gambino a fost desemnat „Cântecul anului” şi, totodată, înregistrarea anului. Este prima piesă hip-hop care devine Cântecul anului, iar videoclipul său, un adevărat fenomen la momentul lansării, are aproape 500 de milioane de vizualizări pe YouTube. Childish Gambino a lipsit de la ceremonie, la fel ca şi alţi artişti importanţi ai hip-hopului în ceea ce, notează Reuterş pare a fi un protest faţă de faptul că, deşi acest gen muzical este cel mai popular din Statele Unite, rapperii primesc rar cele mai importante premii.

Ceremonia decernării premiilor Grammy a fost una dominată de femei, inclusiv la secţiunea Rap, unde cel mai bun album a fost desemnat „Money” a lui Cardi B.

Lady Gaga a primit trei Grammy-uri, între care două pentru piesa „Shallow” din coloana sonoră a filmului „A Star is Born”.

La ceremonie a fost prezentă şi fosta primă-doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, care a vorbit despre cum i-a schimbat muzica viaţa şi a ajutat-o să fie o femeie mai puternică.

Gala Grammy a inclus şi un omagiu adus legendarei Aretha Franklin, care a încetat din viaţă în vara anului trecuţ iar pe scenă au urcat şi unele dintre cele mai longevive şi populare interprete din Statele Unite, Dolly Parton şi Diana Ross.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.