Sport și comunitate: AvenTura Berliște a reunit peste 400 de copii dornici de mișcare

Peste 400 de copii au participat cu entuziasm la concursul sportiv AvenTura Berliște, organizat duminică în comuna Berliște.

Evenimentul a adunat copii de toate vârstele din localitate și din zonele învecinate, oferindu-le o zi plină de bucurie, mișcare și spirit competitiv.

Claudia Bardeau, organizatoarea evenimentului, a subliniat entuziasmul și dorința de a oferi o experiență memorabilă tuturor copiilor din zonă:

” În primul rând înseamnă bucurie. Asta ne-am gândit să facem acum cinci ani de zile când am deschis centrul unde ne vin copiii zilnic. 5 ani mai târziu am adunat mai mulți copii, să fie bucuria și mai mare. Ei au participat cu domnul profesor Cosmin Ciorman de la Oravița la un concurs. Au fost 30 de copii și au fost atât de mândri cu medalia la gât încât a fost momentul în care am luat decizia că ne dorim ca toată comuna Berliște și toți restul copiilor care vor să se alăture să poarte o medalie și să fie mândri de ei pentru că au de ce să fie.”

Cosmin Ciorma, profesorul de sport implicat în organizare, a evidențiat importanța colaborării și a sprijinului primit:

„Un alt eveniment frumos AvenTura Berliște organizat de Asociația Bardeau în parteneriat cu Liceul Teoretic General Dragalina Oravița și susținut financiar de către Banat Agri Group.Toți copiii din zona Oravita s-au prezentat iarăși la un al doilea eveniment pe 2024 și vă mulțumesc că sunteți alături de noi și astăzi și sper și în continuare. Toate evenimentele sunt organizate din dragoste pentru acești copii, ideea de bază fiind să-i avem aproape și să-i îndemnăm să facă mișcare.”

AvenTura Berliște a reunit copii din localitățile Forotic, Ciudanovita, Ticvani, Berliște, Ciuchici, Oravița, Ciclova Montană, Livezile, Timișoara, demonstrând coeziunea comunității și dorința de a oferi acestora șanse de a se dezvolta armonios.

O inițiativă din suflet, ce a crescut constant

AvenTura Berliște este un eveniment sportiv organizat de Asociația Bardeau condusă de familia Georg şi Claudia Bardeau care au „adoptat” practic toți copiii din comuna Berliște.

Implicarea celor de la Asociația Bardeau în viața comunității a început în 2019, atunci a fost inaugurat Centrul Educațional de la Berliște, care se axează pe sprijinirea copiilor în pregătirea școlară. Copiii au posibilitatea, după orele de curs, să participe la activități de dezvoltare personală, de comportament etc., dar ei primesc zilnic și o masă caldă.

Cele mai citite

Related Articles