[AUDIO-FOTO] Valoroasa luptătoare Alina Vuc s-a întors la Reșița cu gândul la alte medalii strălucitoare

178

Cea mai bună luptătoare din România, reșițeanca Alina Vuc a ajuns în orașul natal. Alina se află în pregătire la Reșița în vederea participării la Campionatele Naționale ale României, rezervate seniorilor,  ce vor avea loc în orașul de pe Bârzava săptămâna viitoare.

Îmi doresc medalia de aur la această competiție,  a spus Alina, pe care am felicitat-o pentru performanțele sale deosebite obținute în prima jumătate a acestui an:

”Mulțumesc. Mă simt foarte mândră că am reușit să fiul liderul categoriei 50 de kg, o categorie foarte grea, dar în urma rezultatelor  obținute anul acesta am reușit să adun cele mai multe puncte și să mă clasez pe primul loc în topul internațional. Prima jumătate a anului a fost foarte bună pentru mine ținând cont că am luat locul II la Campionatul European de seniori la 50 kg. În prezent sunt acasă, la Reșița, unde mă pregătesc pentru Campionatele Naționale ale României. Antrenamentele le desfășor la clubul de unde am plecat, CSM Reșița. Îmi doresc să obțin titlul național. Când lupt acasă este mult mai frumos pentru că e multă lume care mă susține și mulți copii care vor să mă vadă.”

Luptătoarea Alina Vuc a avut un început de an excelent. A urcat pe primul loc în clasamentul mondial al categoriei 50 kg. A avut o evoluție foarte bună la China Open, competiție la care a cucerit medalia de aur și a mai  cucerit și argintul la Campionatul European desfășurat în Rusia.

Alina Vuc este pe prima poziție mondială la categoria 50 de kg, urmată de azera Mariya Stadnik și de chinezoaica Chun Lei.

Antrenorul emerit Constantin Nicolae a fost cel care a descoperit-o și format-o pe Alina Vuc la Clubul Sportiv Municipal Reșița.

Sala Polivalentă din Reşiţa va găzdui Campionatele Naționale de lupte ale Românie rezervate seniorilor, în perioada 13-15 iulie. Vor participa cei mai buni sportivi ai României, medaliaţi la Campionatele Europene şi Mondiale.

Cristina Corocan